De tulpen bloeien ieder jaar rond koningsdag!

Wanneer bloeien tulpen?

Dat er in Nederland in het voorjaar een prachtige kleurenzee aan tulpen verschijnt, is je vast niet onbekend. Maar wanneer bloeien tulpen nu precies, waar bloeien ze en wanneer zijn tulpen te koop? Online pluktuin Pluukz geeft antwoord. 

Wanneer bloeien de tulpen?

Kun jij niet wachten totdat de bloemenvelden weer in bloei staan? Dan wil jij natuurlijk precies weten wanneer tulpen bloeien. De periode dat tulpen beginnen te bloeien is afhankelijk van onder andere het weer, maar gemiddeld komen de tulpen wel steeds rond dezelfde tijd van het jaar uit. De groei van tulpen begint meestal halverwege maart, maar de bloei begint ieder jaar in april tot en met mei. Wil je tulpen in de buitenlucht bekijken? Dan kun je dit het best tussen half april en begin mei in de bollenstreek, west-friesland of in de noordkop van Noord-holland gaan kijken. 

Op de foto gaan met veld vol gekleurde tulpen is ieder jaar weer ontzettend populair. Groot gelijk, want het is een walhalla aan kleuren. Ga jij ook voor die foto met tulpen? Wees dan altijd voorzichtig en verstoor de bloei van de tulpen niet door er op de staan. Dus, wanneer bloeien tulpen en wanneer tulpen te koop zijn? Tussen half april en begin mei kun je ze het best kopen of op pad gaan om ze te bewonderen in een tulpenveld.

Waar bloeien de tulpen precies?

Je weet nu wanneer tulpen bloeien, maar nu wil je natuurlijk ook weten waar je deze gekleurde parels kunt bewonderen. Waar bloeien de tulpen precies? In tulpenvelden. Dit zijn de beroemdste bloemenvelden van Nederland en worden door veel liefhebbers en toeristen bewonderd. Waar kun je deze tulpenvelden vinden? We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  • Op tulpenboerderijen in de Noordoostpolder (Flevoland).
  • Op bollenvelden langs de kust van Den Haag en Leiden tot Alkmaar.
  • Bij de grootste bloemententoonstelling ter wereld: De Keukenhof.
  • Bij de grootste bloemenveiling van Nederland: FloraHolland in Aalsmeer.

Zo zie je maar, genoeg plekken in Nederland waar tulpen in het veld bloeien en waar je kunt genieten van een kleurrijke wereld. 

Waarom tulpen kopen een goed idee is

Heb jij dat ook wel eens? Dat wanneer je de tulpen weer spot in een bloemenwinkel (of in bijvoorbeeld de supermarkt) en je gelijk een bos verse tulpen mee naar huis wil nemen? Deze (dan wel) impulsieve aankoop is geen onnodig uitgegeven geld, maar juist een goed idee! Waarom? Omdat bloemen – en daarmee ook kleurrijke tulpen – goed zijn voor je gezondheid. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Tulpen in huis halen is dus zowel voor je fysieke als mentale gezondheid goed. Volgens sommige onderzoeken kun je er een lagere bloeddruk door krijgen, minder moe en minder angstig van worden.

Dus, waarom tulpen kopen een goed idee is? Omdat je er vrolijk van wordt én omdat het goed is voor je gezondheid. Win-winsituatie. Dit geldt overigens natuurlijk niet alleen voor tulpen, maar voor alle soorten bloemen. Pioenrozen kopen? Ook daar word je vrolijk van. 

Wat te doen met uitgebloeide tulpen?

Wat doe je precies met uitgebloeide tulpen? Dat ligt eraan of je ze in de grond hebt geplant of dat je ze gewoon in een vaas hebt. Als je tulpen in de tuin hebt en deze zijn uitgebloeid dan kun je het best de bloemen eruit knippen. Doe je dit niet, dan vormt er zaad en dit kost de bol veel energie. Wat je vervolgens het best kunt doen is de bollen van de tulpen uit de grond halen en deze op een warme en droge plek bewaren. Zijn jouw tulpen in de vaas uitgebloeid? Dan kun je ze weggooien óf de bloemen drogen.

Tulpen bestellen in plaats van kopen

Tulpen kun je natuurlijk kopen wanneer je langs een bloemenwinkel loopt, maar wist je dat je ze ook kunt bestellen? Dit scheelt jou weer tijd! Je kunt tulpen kopen voor jezelf, maar ook laten bezorgen als cadeau voor bijvoorbeeld iemand die jarig is, voor Moederdag of voor een andere gelegenheid. Nu je het antwoord weet op de vraag ‘wanneer bloeien tulpen?’ weet je ook dat het nu dé tijd is om kleurrijke tulpen in huis te halen.

Bloemen bestellen bij Pluukz = morgen in huis

Nu je weet wanneer en waar tulpen bloeien én wanneer tulpen te koop zijn, is het tijd om plukverse tulpen te kopen. Waar je dat doet? Bij Pluukz, de online pluktuin. Je kunt tulpen snel en eenvoudig bestellen via de webshop en ook via de bezorgdatumplanner de gewenste leverdatum uitkiezen. Bestel je vandaag vóór 12:00? Dan zijn ze morgen in huis. 

Bekijk ook eens onze:

Het is bij Pluukz mogelijk om nog meer soorten bloemen te bestellen en je kunt ook bloemen door de brievenbus laten bezorgen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4