Alles over de soorten tulpen lees je in deze blog!

Hoeveel soorten tulpen zijn er?

Tulpen zijn een van de populairste bloemen ter wereld. De tulp komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar heeft vooral onder Nederlanders faam verworven vanwege haar schoonheid. Sindsdien wordt hij over de hele wereld als bloeiende plant in tuinen gekweekt. In feite zijn er verschillende soorten tulpen met verschillende kleuren, maten en vormen. Het geslacht Tulipa telt ongeveer 1500 soorten en verschillende bloemvormen. Voorbeelden zijn pioentulpen, Franse tulpen of de enkele tulp. Hier is een artikel over verschillende soorten tulpen om u te helpen meer te leren over deze prachtige planten!


Wat zijn de verschillende soorten tulpen?

De verschillende soorten bloemvormen van de tulpen zijn de volgende: enkele tulp, dubbele of pioentulp, papegaai tulp, gefranjerde tulp of franse tulpen. De tulpen zijn er in verschillende bloemen vormen en in 8 verschillende kleuren tulpen. De kleuren zijn: 

Nu we dus weten dat er verschillende bloemvormen zijn van de tulpen weten we nu ook dat er 8 kleuren tulpen zijn. Wil je jou eigen tuin verrijken met tulpen of een eigen pluktuin beginnen kun je dus allerlei samenstellingen maken van de verschillende soorten tulpen in de verschillende kleuren tulpen! Zoek je een groot boeket tulpen? Hier kun je 50 tulpen bestellen!


Pioentulpen of dubbele tulpen

Deze tulpen hebben eigenlijk dubbele bloemen. Ze zijn een mooie aanwinst voor uw tuin in de lente en ze hebben veel kleuren. De dubbele tulp is een zeer goede keuze voor mensen die van een grote bloem houden, maar niet genoeg ruimte hebben voor potten of plantenbakken. De dubbele tulp heeft twee tot drie bloemen rijen in de bloem en is geschikt om in de tuin te planten. Dubbele tulpen of pioentulpen zijn een goede keuze voor tuiniers die kleur in hun tuin willen brengen. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en zijn een prachtige aanwinst voor elke tuin. De pioentulpen of dubbele tulpen zijn vaak iets duurder dan de normale tulpen. Dit komt omdat de pioentulpen ook wat lastiger groeien dan de normale. Hierdoor is er minder opbrengst bij de kweker en is dus ook de prijs iets duurder. 

De pioentulpen zijn er ook in 8 kleuren welke hierboven beschreven staan en een prachtige aanvulling voor jouw pluktuin! 


Franse tulpen 

De Franse tulpen kent zoals de naam als zegt zijn oorsprong in Frankrijk. Alhoewel de tulpen uit Frankrijk niet meer altijd als franse tulpen worden herkend zijn het nu vooral de lange tulpen welke Franse tulpen worden genoemd. Franse tulpen worden nu ook in Nederland geteeld. Eigenlijk is de teelt van Franse tulpen een hele mooie gezien er weinig tot geen gas of elektriciteit of andere energie gebruikt wordt. Ze worden namelijk gewoon buiten geteeld in de volle grond. Vaak staat hier wel een schermdoek of lichtkoepel overheen om iets meer warmte vast te houden. Hierna worden ze heel rustig geteeld waardoor de lengte ontstaat en je tulpen hebt van wel 85 cm lang! 

Voor de teelt van Franse tulpen worden alleen soorten gebruikt welke van zichzelf al lang zijn. Dit in combinatie met het rustige groeien zorgt voor deze enorme lengtes in de tulp!   


Papegaai tulp 

Papegaai tulpen wordt in het kwekers vak de parrot tulp genoemd. De papegaaien tulp ziet er uit als een tulp met allerlei kronkels in de bloem. 

Deze tulp is wat minder sterk en houdbaar. Het is wel een bijzondere aanvulling om als tulpen soort in de tuin te hebben. Zo heb je allerlei verschillende soorten tulpen waardoor je een regenboog aan kleuren in de tuin krijgt. 

Tulpen conclusie

De verschillende soorten tulpen zullen elke tuin er geweldig uit laten zien. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en ze zullen er in elke tuin geweldig uitzien. Een mooie tuin betekent veel voor veel mensen. Het is een geweldige manier om te ontspannen en van de natuur te genieten. Daarom moet u weten welke verschillende soorten tulpen u in uw tuin kunt gebruiken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4