Geboorte bloem ontdek welke bloem bij jou past & bij welke maand hoort...

De geboortebloem: dit is jouw bloem

 

Dat iedereen een sterrenbeeld heeft is allang bekend. Maar naast een sterrenbeeld heb jij ook een speciale geboortebloem. Deze bloem hoort bij de maand waarin je geboren bent. De bloem staat ook symbool voor meerdere eigenschappen. Wil je meer weten over jouw geboortebloem? Wij vertellen je er in dit artikel alles over. Geen geduld? We hebben de mooiste tulpen van het land. Een bos tulpen kopen kan hier. 

Hoe is de geboortebloem ontstaan?

Hoe is de geboortebloem eigenlijk tot stand gekomen? Wij hebben het voor je uitgezocht. Het schijnt dat dit terug gaat naar de tijd van de Romeinen. Dat is behoorlijk lang geleden, namelijk rond 3000 voor tot 500 na Christus. Deze tijd wordt ook wel de oudheid genoemd.

In deze tijd vierden de Romeinen verjaardagen door altaren te versieren met bloemen. Deze bloemen werden dan aan de Romeinse goden geschonken. De jarige zelf kreeg dan óók bloemen. Iedere maand werd er een andere bloem geschonken.

Daar komt ook de speciale betekenis vandaan. Je ziet geboortebloemen tegenwoordig nog overal. Zo zijn er speciale sieraden (een geboortebloem ketting) van bijvoorbeeld. Maar ook je geboortebloem laten tatoeëren is erg populair. Wil je een origineel cadeau voor de kraamvisite? Denk dan eens aan een boeketje met de geboortebloemen. 

Wat is jouw geboortebloem?

 Waarschijnlijk ben je super nieuwsgierig naar jouw geboortebloem. Dat kunnen we goed begrijpen. Daarom gaan we je niet langer in spanning laten. Hieronder staan alle geboortebloemen inclusief betekenis op een rijtje.

Geboortebloem januari: de anjer

Als je in januari geboren bent, is de anjer jouw geboortebloem. Anjers bestaan in verschillende kleuren en iedere kleur heeft weer een eigen betekenis. Over het algemeen staan anjers symbool voor liefde en genegenheid. 

Geboortebloem februari: de iris

Ben jij in de tweede maand van het jaar geboren? Dan is de iris jouw geboortebloem. De iris is een opvallende, felgekleurde bloem die voor wijsheid, geloof en moed staat. Daarnaast vertegenwoordigt deze bloem ook vriendschap.

Geboortebloem maart: de narcis

Maart staat voor het begin van de lente. Ben jij in maart geboren? Dan hoort de narcis bij jou. Zelfvertrouwen, ijdelheid, een nieuw begin en onbegrensde liefde: dat is waar de narcis voor staat. Volgens bijgelovige betekent het geven van narcissen in een boeket geluk, maar als je er maar één geeft zou dit juist ongeluk brengen. 

Geboortebloem april: de madelief

Als je in de maand april geboren bent is de madelief jouw geboortebloem. Deze bloem staat symbool voor puurheid, zuiverheid, jeugd en onschuld. Ken je die madeliefjes die je vroeger als ketting aan elkaar reeg? Die staan voor verbondenheid en geluk.

Geboortebloem mei: het lelietje-van-dalen

Wie geboren is in mei, is verbonden met het lelietje-van-dalen. Deze bloemen ruiken heerlijk zoet en staan symbool voor zuiverheid, prilheid, discretie, oprechtheid en geluk. Het lelietje-van-dalen geldt ook als geeftraditie op 1 mei. Op deze datum geef je een bosje van deze bloemen aan iemand die je lief hebt.

Geboortebloem juni: de roos

Jij bent in juni geboren: dan is de welbekende roos jouw geboortebloem. Wie kent ‘m niet? Deze mooie, elegante bloem bestaat in verschillende kleuren met ieder weer een andere betekenis. Wist je dat een roos de bloem is met de meest beladen betekenis? Over het algemeen staan rozen voor liefde, dankbaarheid en oprechtheid.

Geboortebloem juli: de delphinium

De delphinium (ook wel ridderspoor genoemd) is de bloem van de maand juli. De naam van deze bloem komt vanuit het Latijnse woord ‘dolphin’ en staat in relatie tot de vorm van de bloem. De delphinium staat vooral symbool voor liefde, gehechtheid, een groot hart, plezier, gezondheid, bescherming en waarheid.

Geboortebloem augustus: de gladiool

Ben je een augustusbaby? Dan pas jij bij de gladiool. Een bloem met lange, sterke stelen, dat is de gladiool. Dat past perfect bij mensen die in augustus geboren zijn. Ze staan symbool voor een sterk karakter, vrijgevigheid, eerlijkheid en kalmte. De gladiool staat daarnaast ook symbool voor soldaten die in de eerste wereldoorlog stierven.

Geboortebloemen cadeau bestellen? bekijk hier onze cadeaus

geboortebloem augustus jongenGeboortebloem augustus meisje

Geboortebloem september: de aster

De aster is de geboortebloem van de maand september en komt van het Griekse woord voor ‘ster’. Dit is een lila-kleurige bloem en staat voor sterke liefde, genegenheid, geduld, dapperheid en wijsheid. De bloem heeft een zonnig hartje met daaromheen een krans van lila, witte, rode of roze blaadjes.  

Geboortebloem oktober: de goudsbloem

De goudsbloem (ook wel Calendula genoemd) hoort bij jou als je geboren bent in oktober. Deze bloem staat voor welvaart, creativiteit, bescheidenheid en eeuwige liefde. Aan de andere kant past verdriet ook bij deze bloem, omdat deze bloem vaak geassocieerd wordt met begrafenissen.

Geboortebloem november: de chrysant

Jarig in november? Dan is de chrysant je geboortebloem. Mensen die in november zijn geboren worden vaak geassocieerd met energieke mensen en dat past perfect bij deze bloem. De chrysant staat voor eeuwige jeugd, geluk en gezondheid. De chrysant is al jarenlang erg in trek in veel Aziatische landen en wordt daar vereerd.

Geboortebloem december: de kerstster

Ben je in de laatste maand van het jaar geboren? Dan hoort de kerstster bij jou. December is natuurlijk dé maand van de feestdagen en de kerstster wordt dan ook vaak cadeau gedaan in deze maand. De kerstster staat symbool voor liefde en geluk. Bekijk eens onze complete kerstboeketten en kerststukken collectie

Geboortebloemen cadeau geven

Meer lezen over de symbolische betekenis van bloemen en planten? Lees het in de blog. Wil je tijd besparen en bloemen bestellen in plaats van kopen in een bloemenwinkel? Dan kun je bij online pluktuin Pluukz terecht. Bestel de mooiste bloemen in de vorm van een boeket of bijvoorbeeld een bos mooie pioenrozen of tulpen. Bestel je vandaag je cadeau vóór 12:00 bij Pluukz? Dan worden de bloemen morgen al bezorgd. Nu ook een heerlijk bloemen abonnement om van te genieten. Vandaag bloemen bezorgen goedkoop? Bekijk dan deze speciale collectie. Kies voor wekelijks, tweewekelijks of maandelijks bezorging van jou bloemen. Andere toppers uit ons assortiment zijn:

Bekijk ook een onze blog: A tot Z bloemenwinkel of onze bloemisten top 10 aan bloemen of pensioen cadeaus

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4