Leuk cadeau bij afscheid collega! Bloemen bestellen en versturen als relatiegeschenk doen wij graag bij Pluukz!

Leuk afscheidscadeau collega: hier maak jij je collega blij mee

Die ene leuke collega gaat weg, dus jij bent op zoek naar een leuk afscheidscadeau voor die collega. Logisch, want je wil hem of haar een fijn afscheid geven en bedanken. Maar, wat is een goed cadeau voor een collega die weggaat?

Doen: cadeaus combineren met bloemen

Tijd voor cadeaus. Voordat we ingaan op welke cadeaus je je vertrekkende collega moet geven is het belangrijk om alvast één cadeau vast te stellen: bloemen! Nee, dit is niet afgezaagd, het hoort er gewoon bij. Ook bij een afscheid van een collega of werknemer. Je kunt natuurlijk aankomen met alleen een bos bloemen, maar het is leuker als je hier ook nog iets anders bijgeeft.

Terug naar de bloemen. Waarom zijn bloemen eigenlijk bijna altijd onderdeel van een cadeau (of een cadeau op zich)? Simpel, omdat iedereen blij wordt van bloemen. Daarnaast staan bloemen ook symbool voor verschillende betekenissen, ze ruiken heerlijk en stralen ook nog eens vrolijkheid uit. Dus, tulpen kopen als cadeau voor een collega die weggaat? Doen!

Leuk afscheidscadeau collega: deze bloemen passen bij vertrek

Nog even over die bloemen voordat we vertellen met welke cadeaus je een bos bloemen het best kunt combineren. Leuk afscheidscadeau collega = een bijpassende bos bloemen. Er zijn zoveel verschillende soorten bloemen, maar sommige bloemen passen nét iets beter bij een afscheid dan de andere. Dit geldt voor zowel de soort als de kleur bloem. Deze bloemen moet je wél cadeau geven als leuk afscheidscadeau voor een collega:

 • Een boeket met verschillende kleuren.
 • Een bos mooie pioentulpen (mix of één kleur).
 • Een bos pioenrozen kopen als cadeau.
 • Hyacinten.
 • Rozen.
 • Maatwerk: een bos bloemen naar wens.

7 afscheidscadeaus die je met een bos bloemen kunt combineren

Nu weet je dat je op zijn minst bloemen moet bestellen voor een collega die vertrekt. Op naar de cadeaus waarmee je bloemen combineert. Wil je een origineel en leuk afscheidscadeau voor een collega die weggaat? Check dan hieronder een aantal ideeën voor afscheidscadeaus:

 • Een afscheidsdoos: dus niet alleen bloemen, maar ook een doos vol spullen die ervoor zorgt dat je collega zijn of haar oude werkplek nooit meer vergeet.
 • Een ijzersterke speech.
 • Een roast (voor die collega die zelf altijd grappen maakt).
 • Spullen op naam (bieropener, mok, pennenhouder, muismat etc.).
 • Een surprise party.
 • Een cadeau voor zijn of haar hobby.
 • Een dagje weg of een overnachting.

Nog even terug naar de bloemen: wees origineel en stuur ook een bos bloemen wanneer je ex-collega zijn of haar eerste werkdag heeft bij een nieuwe baan. Alles om het positief af te sluiten. Zo’n positieve afsluiting is niet alleen fijn voor de collega die vertrekt, maar ook als bedrijf zijnde. Op deze manier creëer je namelijk een positief imago voor die ex-collega én de buitenwereld en laat je mensen zien dat het bij jouw bedrijf eigenlijk veel te leuk is om weg te gaan.

Waarom een collega een afscheidscadeau verdient

Twijfel jij nog of je een collega een afscheidscadeau moet geven, omdat je het stiekem helemaal niet zo leuk vindt dat hij of zij weggaat? Het kan inderdaad zuur zijn als een gewaardeerde collega het nest verlaat, maar een leuk afscheidscadeau voor een collega is altijd op zijn plaats! Waarom? Omdat je collega misschien wel veel voor het bedrijf heeft betekend. Plus: misschien doet je collega op zijn of haar nieuwe werkplek of eigen omgeving wel een goed woordje voor je. 

Leuk afscheidscadeau collega nodig? Dit zijn de voordelen van zakelijk bestellen

Als baas (of leidinggevende) van een bedrijf is het erg aantrekkelijk om zakelijk cadeaus te bestellen. Zo ook voor bloemen. Dus, leuk afscheidscadeau voor een collega nodig en kun je zakelijk bestellen? Dan kun je ook je bloemen zakelijk bestellen bij Pluukz. 

Zakelijk bloemen bestellen heeft een aantal aantrekkelijke voordelen. Zo krijg je een gratis persoonlijke kaart die je kunt personaliseren met het bedrijfslogo en zijn betalingen op factuur mogelijk. Heb je vragen over bloemen als (onderdeel van) een leuk afscheidscadeau? Ga dan naar onze zakelijk bestellen pagina of mail naar zakelijk@pluukz.nl

Nog bloemen nodig als cadeau voor collega die weggaat? Pluukz helpt je

Een cadeau voor een collega die weggaat nodig? Begin maar met een bos mooie bloemen, dan weet je zeker dat je goed zit. Het is natuurlijk nóg leuker als je hier nog iets bijgeeft en het personaliseert, maar dat is helemaal aan jou.

Online pluktuin Pluukz is specialist in bloemen en zorgt voor de allerverste bloemen, direct van de teler naar de vaas. Bestel je vandaag vóór 12:00? Dan heb je de bloemen morgen al in huis of op kantoor.

Terug naar blog