Bloemisten top 10 mooiste bloemen!

Bloemisten: top 10 mooiste bloemen

Online bloemisten met de mooiste 10 bloemen! 


Online bloemen bestellen is tegenwoordig zo makkelijk geworden dat je binnen een minuut een plukverse bos overal in het land kan laten bezorgen. Nu hoor ik je denken maar welke bloemen ga ik dan laten bezorgen? Als je niet kunt kiezen hier de bloemisten top 10 mooiste bloemen:

1. Rozen 

De roos is toch wel 1 van de favorieten bloemen van vele. Zo staat hij symbool voor de liefde en wordt hij natuurlijk veelal gebruikt op de dag van de liefde tijdens valentijnsdag. De boeket rode rozen wordt dan ook vaak genoeg gebruikt om de liefde te verklaren. 

2. Pioenrozen

Alhoewel de tulp vaak als symbool voor Nederland wordt genoemd is de pioenroos behoorlijk in opmars qua populariteit. De laatste jaren zie je de pioenrozen velden flink toenemen. Wij vinden dit helemaal niet gek. Voor al zijn lengte en gigantische bloemen toveren bij velen een glimlach op het gezicht. Pioenrozen zijn er in de kleuren lichtroze, geel, wit, rood, paars, koraal en zelfs in oranje

3. Tulpen

Bossen tulpen kunnen natuurlijk niet ontbreken in de deze prachtige lijst. Samen met de klompen, de molens en Amsterdam staan de tulpen wereldwijd bekend als mensen aan Nederland denken. De tulpen velden zijn echte toeristen trekpleisters en trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers aan. Wijzelf zijn gek van de meer bijzondere tulpen zoals de franse tulpen of de pioentulpen. De franse tulpen kunnen tot wel 70cm lang worden! Heel bijzonder om deze in de vaas hebben.

4. Dahlia

De Dahlia is net als de pioenroos bezig met een behoorlijke comeback als het gaat om populariteit. Je ziet zowel de bloem van de Dahlia als de knol steeds vaker offline maar nog meer online voorbij komen. Wil je Dahlia’s in de tuin planten? Let dan wel even op want ze kunne niet tegen de vorst. Plant ze daarom in een pot zodat je ze binnen of in een schuur kan laten overwinteren. Dahlia’s zijn in het najaar verkrijgbaar plukvers van de landerijen in Nederland. Lees meer over dahlia's hier. 

5. Lelie

De Lelie mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. Nog populairder is deze bloem in Azië ten opzichte van Europa. Tegenwoordig heb je ook geurloze Lelies waardoor veel meer mensen deze in huis halen dan vroeger. Zelf ben ik opgegroeid met deze gigantische bloemen dus kan ik deze bloem absoluut waarderen. Van de bijzondere soorten kan de bloem zo groot worden als een voetbal. Enorm dus.

6. Gladiool

Gladiolen worden niet heel vaak als losse bos bloemen verkocht of in de vaas gezet. Toch zie je ze in het siezoen bijna in ieder boeket terug komen. In de romeinse tijd kreeg deze bloem de naam: zwaardbloem. Als je naar de bloem kijkt heeft dit verder geen uitleg nodig. Juist het lijkt op een gigantisch zwaard! De gladiool is een echte zomer seizoensbloem en wordt ook gewoon op de Nederlandse landerijen buiten geteeld. Plukvers van het land verkrijgbaar dus. Oorspronkelijk uit Afrika maar op het moment zeker niet meer weg te denken uit de Nederlandse boeketten.

7. Calla / zantedeschia

De Calla is een hele elegante bloem in een kelk vorm welke niet iedereen kent. Toch is de bloem heel bijzonder en vaak wordt deze in de betere boeketten gebruikt als eyecatcher. Zijn oorsprong vindt de bloem in Italië. De bloem wordt gegeven met een geluksmoment. Ze zijn er in de kleuren wit, geel, roze, oranje, groen en bijna zwart. Zo is er voor iedere smaak wat wils. Met welke kleur vier jij jouw geluksmoment?

8. Gerbera

Laat je een kind een bloem tekenen en je zoekt deze in de bloemen databank op is de kans vrij groot dat je op een Gerbera uit komt. De oorsprong van de Gerbera bloem komt uit Azië en Afrika. Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog. De gerbera is niet perse gekoppeld aan een speciaal geef moment. Zo is het een bloem welke jaarrond beschikbaar is en eigenlijk altijd goed wordt ontvangen. Kun je dus niet kiezen, kies dan voor een Gerbera. Met zijn vrolijke regenboog kleuren fleurt hij je gegarandeerd op! 

9. Zonnebloemen 

De zonnebloem wordt ook wel helianthus genoemd door de vaklui. De zonnebloem kopen is vanaf mei tot en met oktober mogelijk. Oorspronkelijk uit Noord en Zuid Amerika vandaar dat ze in de zomermaanden ook in het Nederlandse klimaat passen. In de tuin kunnen de zonnebloemen een hoogte behalen van 3 meter. Dit maakt deze bloem natuurlijk extra bijzonder en populair. Ook de bijen en vlinders zijn gek van deze gele topper. Hartstikke leuk om deze bloemen samen met de kinderen in de tuin te zaaien en eens te kijken hoe het groeit! De zonnebloem verdiend een mooi plek in de lijst op positie 9! 

10. Ranonkels

De Ranonkel komt oorspronkelijk uit midden Azië. De bloem is er 1 uit de familie knol net zoals de Dahlia en de Gladiool. De Ranonkel worden binnen geteeld in de kassen in Nederland. In februari en maart komt deze bloem vanaf italie ons land in en vrolijk toegevoegd aan een boeket of als mix verkocht. Ze zijn er in de kleuren oranje, geel, roze, rood en paars. Ook zijn er extra bijzondere ranonkels met gefranjerde bloemblaadjes. Welke kleur is jouw favoriete Ranonkel?

Pluukz bezorgd bloemen plukvers en snel van de Nederlandse bloemen teler naar jouw vaas! Toch op zoek naar duurzame droogbloemen? Ook dan helpen we je graag met onze droogbloemen collectie of plukverse boeketten

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4