Lelie herkomst, oorsprong en wanneer je hem geeft...

Lelie: Symbool van schoonheid, kracht en vrouwelijkheid

 

De Lelie, symbool van schoonheid, kracht en vrouwelijkheid, komt vaak voor op afbeeldingen, gedichten en liederen. De Lelie wordt al sinds de oudheid geassocieerd met de Maagd Maria. Het heeft veel verschillende betekenissen, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. In Aziatische culturen wordt de lelie vaak gebruikt om zuiverheid en onschuld te symboliseren. De lelie wordt ook gezien als een symbool van schoonheid, vanwege haar tere bloemblaadjes en levendige kleuren die in de lente tot leven komen. Veel mensen beschouwen de lelie ook als een teken van gezondheid en welzijn, omdat de plant overvloedig groeit waar hij ook geplant is.

 

Oorsprong van lelies en waar komen lelies vandaan?

Lelies maken, net als andere bloemen, deel uit van het Plantenrijk. Het zijn bloemen die groeien uit bolvormige wortels. Bij sommige soorten zijn de wortels ondergronds, ze groeien in de grond. Lelies komen uit drie verschillende plantenfamilies: De Lilaceae familie bevat de Gewone Lelie, die voorkomt tot in het noorden van Canada en tot in het zuiden van Argentinië. De Narcis is een plant uit de Paeoniaceae-familie, die ook andere soorten in het geslacht heeft. Het geslacht van de Loasalum is Afrikaans van oorsprong en kent verschillende soorten, die in Oost- en West-Afrika voorkomen. De lelie is een symbool van schoonheid en zuiverheid, en het is dan ook niet verwonderlijk dat zij haar oorsprong vindt in het Verre Oosten.

 

Symbool van schoonheid, gezondheid, zuiverheid van de witte lelie

De lelie wordt al sinds de oudheid geassocieerd met de Maagd Maria. Toen Maria een jong meisje was, plantte haar moeder bloemen op de binnenplaats van het paleis. De lelies waren de meest bijzondere van deze bloemen. Ze vertegenwoordigden Maria's schoonheid en zuiverheid. De lelie en de witte lelie werden ook gebruikt om gezondheid en welzijn te symboliseren, omdat de plant overvloedig groeit waar hij ook geplant wordt. De lelie symboliseert ook rijkdom en overvloed, omdat zij bloeit in de lente / begin zomer, wanneer de vraag naar bloemen het grootst is.

 

De lelie als teken van rijkdom en overvloed.

In die culturen die de lelie associëren met de Maagd Maria en haar zuiverheid, lijkt het bijna alsof de lelie is geboren om rijkdom en overvloed te symboliseren. Of het nu in schilderijen, gedichten of liederen is, de lelie wordt bijna altijd geassocieerd met overvloed. De lelies spelen een grote rol in de lente. Tijdens deze maanden viert de wereld de vernieuwing van de natuur en de terugkeer van de lente. De lelie staat voor deze overvloed en viert deze.

 

Geneeskracht van de lelie

De lelie wordt gebruikt om vele kwalen te behandelen. In Aziatische culturen wordt de lelie vaak gebruikt om ontstekingen te behandelen. Dit komt omdat de lelie vol zit met antioxidanten die ontstekingen bestrijden. De bloemen van de lelie zijn ook zeer voedzaam, daarom wordt er vaak leliethee van gemaakt. Ook werden de lelie bloembol, bladeren en bloembladeren gebruikt bij verwondingen, schaafwonden en brandwonden. De lelie schijnt een verzachtende werking te hebben bij deze pijnen.

 

Afrikaanse lelie, tijger lelie en verschillende soorten lelies

Er zijn veel verschillende soorten lelies zoals de afrikaanse lelie en tijger lelie. Sommige, zoals de Afrikaanse lelie ook wel agapanthus genoemd, hebben prachtige paarse of witte bloemen die bloeien in de lente en de zomer. Andere lelies hebben kleurrijke bloemen, die in het voorjaar en de zomer bloeien. De Afrikaanse lelie is een van de populairste lelies. Het is een van de meest verspreide lelies, wat betekent dat hij in vele streken van de wereld voorkomt. De meest voorkomende lelies zijn de tijgerlelie, die in het voorjaar bloeit, en de Engelse of Hollandse lelie, die in de zomer bloeit. Alle drie deze lelies hebben veel voordelen en worden vaak gebruikt in gedichten en liedjes.

 

Hoe kweek je een lelie in de (pluk)tuin?

Lelies kunnen zowel binnen als buiten in potten, in de tuin en in water worden gekweekt. De gemakkelijkste manier om de lelie in bloei te krijgen, is hem in het voorjaar te planten. Geef de lelie, voordat u hem plant, een paar weken de tijd om op gang te komen en geef hem vervolgens water indien er een droge periode is. De lelie plant je 10cm diep en 15cm uit elkaar. Je kunt de lelie ook in een pot planten. Tijgerlelies, Afrikaanse lelies en Engelse lelies komen allemaal veel voor in bloemen pluktuinen en zijn een mooie aanvulling op het assortiment. Als je een lelie in de tuin wilt kweken, zorg er dan voor dat je hem plant op een plek die veel zon en water krijgt. Leuke aan de lelie is dat als je de bloembollen in de grond laat de bol ieder jaar groter zal groeien waardoor ook de plant en bloem ieder jaar groter zal worden en mooier zal bloeien!

 

Samenvatting

De lelie is een symbool van schoonheid, gezondheid en overvloed. De bloemen zijn voedzaam en kunnen gebruikt worden om ontstekingen te behandelen. De lelie is ook een zomerbloeiende bloembol en kan zowel in potten als in de volle grond worden geplant. Lelies zijn gewone, gemakkelijk te kweken bloemen, waardoor ze een goede keuze zijn voor elk tuin. Lelies zijn een van de populairste bloemen ter wereld en komen voor in vele delen van de wereld! Welke kleur en bloem vorm heeft jou favoriet?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4