Eetbare bloemen tips en recepten

5 Eetbare bloemen tips & recepten met eetbare bloemen die je online kunt bestellen.

De meesten van ons hebben waarschijnlijk wel eens de uitdrukking "Je bent wat je eet" gehoord - en hoewel het misschien niet helemaal waar is, heeft het zeker enige waarde. Een gezond dieet is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid en welzijn - en het eten van een plantaardig dieet is een manier om dat te bereiken. Het eten van planten in plaats van dierlijke producten kan ervoor zorgen dat je je beter voelt, er beter uitziet, en zelfs de dieren redt van het doden voor voedsel! Lees verder om meer te weten te komen over waarom het eten van planten beter is, evenals enkele geweldige tips over hoe je je eigen eetbare bloemen thuis kunt kweken!


Waarom eetbare bloemen eten?

Er zijn veel redenen om bloemen te eten in plaats van dierlijk voedsel. Een van de belangrijkste redenen is dat het eten van planten in plaats van dieren beter is voor je gezondheid. Het eten van een dieet dat rijk is aan fruit en groenten is zeer heilzaam voor je lichaam. Groenten en fruit zitten vol vitaminen en mineralen die uw lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Enkele van deze vitaminen en mineralen zijn Vitamine A, Vitamine C, Vitamine B-6, en Kalium. Vitaminegebrek komt vaak voor in ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten vanwege de hoge consumptie van dierlijk voedsel zoals vlees, zuivelproducten en eieren. Het eten van planten in plaats van dieren kan je ook helpen om een gezond gewicht te behouden. Ons lichaam is bedoeld om zich te voeden met planten - en niet met dieren - dus is het waarschijnlijker dat het de extra calorieën verbrandt die je via dierlijke producten binnenkrijgt.


Creatieve eetbare bloemen recepten.

Als je van bakken houdt of jams en geleien maakt, is er geen reden waarom je geen bloemen in je bakrecepten zou kunnen verwerken. Wat bloemblaadjes plukken uit je bloementuin en die verwerken in een taartrecept is een geweldige manier om je baksels een nieuwe draai te geven. Of waarom maak je geen zelfgemaakte bloemen azijn of bloemenwater? Dit is een geweldige manier om meer bloemen in je dieet op te nemen. Je kunt bloemen ook gebruiken om je eten te versieren. Probeer taarten te versieren met bloemblaadjes of een heel boeket voor een frisse, zelfgemaakte look. Je kunt ook opgerolde bloemen guacamole maken of weerwolf koekjes met bloemen om wat kleur toe te voegen aan je volgende feestje.


15 eetbare bloemen soorten die je zou moeten kweken.

 1. Artisjok
 2. Courgette
 3. Daglelie
 4. Tulpen 
 5. Madeliefje
 6. Paardebloem
 7. Rozen
 8. Oost indische kers
 9. Viooltje
 10. Afrikaantjes
 11. Pioenrozen 
 12. Goudsbloem
 13. Korenbloem
 14. Bieslook of Allium
 15. Duizendschoon

Eetbare bloemen in de vorm van een rozenstruik die je zou moeten kweken

Roos is een klassieke bloem die gemakkelijk te kweken is en heerlijk geurt. Met een grote verscheidenheid aan kleuren en geuren, vindt u zeker een roos die bij uw smaakpapillen past. Deze hebben dezelfde bloemen als een normale roos, maar dan zonder de bloemblaadjes. Als u op zoek bent naar een roos die vroeger in het seizoen bloeit, kijk dan eens naar de hybride theeroos. Deze rozen zijn een kruising tussen een citrusroos en een floribunda roos en bloeien langer door. Als rozen bloemen niet uw stijl zijn, waarom probeert u dan niet de aardbeiroos te kweken of een klaproos te kweken? Deze roos heeft geurige, witte bloemen die bedekt zijn met kleine rode zaadjes die zeer geschikt zijn voor het versieren van taarten.


Tulpen als eetbare bloemen die je zou moeten kweken

De meeste mensen kennen het verhaal van de 2e wereldoorlog en de het eten van bloembollen wel. In deze barre tijden werd er vanwege voedselnood bloembollen gegeten. In de periode waarin we nu leven hebben we een overvloed aan voeding en allerlei andere producten. Des al niet te min weten we allemaal hoe belangrijk het is om na te denken over wat je eet, hoe je jezelf transporteert, hoe je woont werkt en de planeet doorgeeft aan de volgende generaties. Hierbij kunnen eetbare bloemen in de vorm van tulpen bijdrage. Hollands icoon als eetbare bloem in je sla. Wie had dat ooit gedacht? Tulpen zijn goede smaakmakers en hebben een peperachtige smaak. Voeg ze toe aan je salade of pluk ze zo uit je eigen tuin. Let er op dat deze biologisch zijn anders eet je natuurlijk iets minder zuivers op. Of kweek de tulpen in je eigen tuin zodat je zeker weet wat er mee gebeurd is en je ze met een gerust hart kunt eten.


3 Morning Glory eetbare bloemen recepten die je moet weten

Schoenmaker blijf bij je leest. Oftewel waar andere beter in zijn verwijzen we je graag door naar deze experts op het gebied van recepten. 

We hopen je met deze blog te hebben geïnspireerd om te kijken wat je kunt eten op het gebied van eetbare bloemen in je eigen omgeving of tuin. Op onze pluktuin pagina hebben we bloemen waarmee je jou pluktuin bloemen met eetbare bloemen kunt gaan kweken!   

Toch gewoon bloemen bestellen en laten bezorgen?

Ook dan helpen we je natuurlijk maar al te graag aan plukverse bloemen van de teler naar jou vaas! Of laat onze bloemen bezorgen met een persoonlijke kaart en chocolade als een origineel bloemen cadeau
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4