Pluktuin planten in je eigen uit? Wij hebben hiervoor heerlijke pluktuin pakketten met zaden en bloembollen!

Pluktuin rondom jouw huis creëren? Pluukz geeft tips!

Als zoon van een bloembollen kweker is tuinieren er met de paplepel in gegoten. Samen met mijn vader planten we ieder jaar vele verschillende bloembollen zoals tulpen, lelies, gladiolen en andere prachtige bloeiers waardoor het 1 grote pluktuin werd! 

Zelf ook je eigen pluktuin maken? Hieronder allerlei mogelijkheden om meer kleur in de tuin te creëren en zelf je eigen pluktuin te maken met de mooiste pluktuin zaden en bloembollen! 

Bloembollen planten in bloembakken

Minder ruimte in de tuin of gewoon wat extra kleur op jou terras? Dan is het planten van pluktuin zaden en bloembollen planten in bloembakken ideaal. Een aantal voordelen zijn dat je ze natuurlijk kunt verplaatsen wanneer en waar je maar wilt. Kies voor ons pluktuin pakket in de kleurencombinatie die jij wilt. In onze pluktuin pakketten zit een beschrijving hoe je ze het beste kunt planten.
Stelregel bij de bloembollen is dat je 4 x de grote van de bol als diepte aanhoudt. En 3x de grote van de bol als tussenruimte. Oftewel een bol van 3cm doorsnee plant je 12cm diep en met een tussenruimte van 9cm plant je 1 bol. 

Anemone bloembollen planten

Ook zo een heerlijke pluktuin bloem is de anemoon. Anemone bollen planten doe je in maart - april. Je hebt ze in allerlei kleuren en gemiddeld worden deze 20cm hoog. Als je deze in het voorjaar gaat planten als de lente begint te komen geniet je in de zomer volop van deze gekleurde topper! Zeker een leuke bloem die jaar op jaar terug komt en veel kleur brengt aan je pluktuin! 

Bloembollen soorten

Er zijn maarliefst meer dan 100 verschillende bloembollen soorten. Hieronder vindt je de meeste bekende op een rij:

 • Sneeuwklokje
 • Crocussen
 • Blauwe druifje
 • Narcis
 • Hyacint
 • Tulpen
 • Alliums
 • Gladiolen
 • Lelies
 • Amaryllis
 • Dahlia

Het grote voordeel van bloembollen planten in je pluktuin is dat deze jaar op jaar opkomen. Mist je ze natuurlijk op de goede manier en plek plant. Met de goede manier bedoelen wij de juiste diepte en tussenruimte. Daarnaast houden bloembollen natuurlijk van wat water op zijn tijd als het warm is. Verzorg je ze goed dat geniet je vele jaren van de mooiste bloembollen en kleuren in je eigen pluktuin! 

Bloembollen planten wanneer?

De bloembollen zijn verdeeld in 2 verschillende categorieën. We hebben de voorjaarsbloeiers en de najaarsbloeiers! Onder categorie voorjaarsbloeiende bloembollen passen bijvoorbeeld: tulpen, narcissen en sneeuwklokjes.

 • Onder de categorie zomerbloeiende bloembollen verstaan we lelies, gladiolen, allium en natuurlijk de populaire dahlia!
 • De voorjaarsbloeier kun je planten vanaf september tot en met december en zullen bloeien in maart - april - mei!
 • De zomerbloeiende bloembollen kun je planten in maart - april - mei en zullen bloeien in juni - juli - augustus. De Dahlia’s kunnen zelfs in september nog bloeien! 

Wanneer tulpenbollen planten?

De tulpen bollen kun je vanaf september tot en met december planten. Plant deze gemiddeld 15cm diep. Op die manier hebben ze geen last van het koude weer in de winter en komen prachtig in bloei van eind maart tot en met mei. Eigenlijk kun je ze het beste planten als de buitentemperatuur meer dan een week onder de 10 graden is. Meestal is dit begin oktober het geval. Tulpen bollen planten kan dus in het najaar als de bladeren van de bomen vallen en het kouder wordt. Zorg dat je de tulpenbollen plant op een goede zonnige plek. 

Wanneer tulpen bollen planten?

Tulpenbollen planten

Voor het tulpen bollen planten gebruik je een schep en je gezonde verstand. Zoek een mooie plek op waar het ten minste half zon half schaduw is. Meer zon is beter dan geen zon. Zo groeien de tulpen vast en zeker tot prachtige tulpen toppers in het voorjaar en kun jij genieten van prachtige tulpen in je eigen tuin.
Planten kan in het najaar ofwel de herfst en begin winter. Ze zullen dan prachtig bloeien in het voorjaar!

Bloembollen planten in pluktuin

Door bloembollen te planten in je eigen pluktuin of tuin help je niet alleen je zelf aan kleur. Je helpt op deze manier ook de bijen en vlinders en andere insecten aan nectar en stuifmeel. Zo spreken we bij Pluukz de online pluktuin over win-win-win. Kleur voor jou in de tuin, voer voor de insecten en je kunt een bosje plukken voor binnen in de vaas! Bloembollen planten is altijd een goed idee zeker met bijvoorbeeld kinderen. Ook hun vinden het erg leerzaam om te zien hoe bloembollen geplant worden waarna er een prachtige bloem uit zal groeien! 

Gewoon een prachtige bloem bestellen voor iemand of jezelf? Dat kan natuurlijk ook en dat doe je bij de beste online bloemist van Nederland!

Of bekijk hier een aantal heerlijke bloemen cadeaus:

 

 Have a flowerful day, 

Ton - Team Pluukz

 

Ton founder of Pluukz de online pluktuin

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4