Bloemen pluktuin aanleggen? Hier allerlei tips over wanneer welke bloemen te planten!

5 tips waarmee je jouw eigen bloemen pluktuin kunt aanleggen! 

 

De herfst is de perfecte tijd om jouw eigen pluktuin bloemen en planten te planten waarvan je volgend voorjaar kunt genieten. Je hoeft niet op de lente te wachten om aan de slag te gaan met jouw nieuwe pluktuin. Als je deze herfst aan de slag gaat met je eigen pluktuin zul je komend voorjaar genieten van je eigen bloemen. Hiermee gun je niet alleen jezelf een kleurenzee maar help je ook de insecten in nood aan nectar. Er is niets zo verfrissend als tijd doorbrengen in de natuur, vooral als het gaat om het kweken van pluktuin bloemen. Pluktuin bloemen zorgen voor een prachtige tuin welke meerdere jaren zal bloeien. Lees de beste tips voor je eigen pluktuin… 


Waarom een bloemen pluktuin planten?

Er zijn veel redenen om een bloemen pluktuin aan te leggen, maar de belangrijkste is dat je een plek creëert waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Is het jou ooit opgevallen dat wanneer je wat tijd wegneemt van jouw normale routine en die doorbrengt in de natuur, je jezelf heel anders voelt als je terugkomt? Er zijn nog vele andere redenen waarom een bloemen pluktuin in jouw tuin zou moeten aanleggen. Ten eerste doe je iets goeds voor je grond. Plukbloemen zijn geweldig voor het verrijken van uw grond en biodiversiteit, zodat toekomstige bloemen en planten kunnen profiteren. Ten tweede help je nabije bestuivers en de insecten in nood. Omdat bloemen plukken bestuivers aantrekt, draag je bij aan de gezondheid en het voortbestaan van deze essentiële wezens en verrijken we samen de biodiversiteit. Zo helpt een bloemen pluktuin jou ontspannen en leer je samenwerken met de natuur en de insecten! 


Wat zijn enkele bloemen om in je pluktuin te planten?

Voor een vroege lentekriebels kunt u tulpenbollen en andere bloembollen planten. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, van rood, oranje, roze, wit tot paars en geel. Als je wilt genieten van iets met een beetje meer groene power, probeer dan het planten van pioenrozen en of andere meerjarige vaste planten. Als je in een warm klimaat woont, plant ze dan in de herfst. Pioenen zijn er ook in allerlei kleuren, waaronder oranje, roze en rood. Als je de voorkeur geeft aan iets met een beetje meer geur, overweeg dan het planten van geurende bloemen zoals citrusvruchten en rozen. Je kunt ook proberen kruiden in uw pluktuin te planten. Er zijn veel verschillende soorten kruiden die je kunt kweken, waaronder munt, peterselie en bieslook. Hierdoor verrijk je jouw tuin niet alleen met bloemen maar heb je ook nog eens gezonde en geneeskrachtige kruiden uit eigen tuin! Hoe leuk is dat?


Welke bloemen en planten zijn goed voor herfstbloei?

Als je wilt genieten van enkele herfstbloeiende planten in je pluktuin, heb je er heel wat om uit te kiezen. Clematissen zijn geweldig om kleur aan je pluktuin toe te voegen. Ze zijn er in allerlei kleuren, waaronder paars, roze, wit, rood en blauw. Het leuke van verschillende bloeiende bloemen en planten is dat je op deze manier geniet van bloei vanaf het vroege voorjaar met tulpen tot in het najaar met bijvoorbeeld lelies of gladiolen. Bloembollen welke ook bloeien in de herfst zijn de nerine of herfst narcis. 

Een van de beste dingen aan herfstbloeiende planten is dat ze weinig onderhoud vergen als ze eenmaal geplant zijn zullen ze meerdere jaren bloeien. 


Welke planten zijn goed voor het voorjaar?

Als je wilt genieten van enkele voorjaarsbloeiende bloemen en planten in je pluktuin, heb je heel wat opties. Enkele van de beste voorjaarsplanten voor je pluktuin zijn tulpen, irissen en narcissen. Hier een lijst met bloeiende bloemen en planten van voorjaar, zomer tot in het najaar:

Voorjaarsbloeiers:

zomer bloeiende bloemen en planten:

herfst bloeiende bloemen en planten 

  • anemoon
  • aster
  • zonnehoed
  • hemelsleutel 
  • chrysant

Tips voor het beplanten van je eigen pluktuin. Plant de bloemen en planten minstens een half jaar voor het bloeiseizoen. Zoek de actuele plant informatie op per soort zodat je exact weet of deze in de zon/halfschaduw/schaduw geplant dient te worden en hoe diep deze geplant dient te worden. 

Nu direct genieten van bloemen? Wij leveren ook plukverse boeketten en bloemen van het seizoen. Bloemen bestellen kan hier


Tips voor het kweken van je eigen bloemen pluktuin.

Voordat je begint met het planten van je eigen bloemen pluktuin, moet je er zeker van zijn dat de bloemen die je wilt planten in jouw grond en gedeelte van de tuin zullen bloeien. Heb je bijvoorbeeld volle zon op de plek waar je de bloemen pluktuin wilt maken dien je er andere bloemen te planten dan wanneer er veel schaduw op deze plek is. Wil je genieten van de bloemen in het voorjaar. Plant je de bloemen zes weken voor de laatste vorst doen. Zoek wel op of de bloemen en planten die je plant winterhard zijn zodat deze tegen de vorst kunnen. Dahlia’s of gladiolen zijn bijvoorbeeld bloemen welke niet tegen de vorst kunnen. Deze dien je dus in het late voorjaar te planten in het najaar te oogsten en die jaarlijks te herhalen als je deze bloemen in je  bloemen pluktuin wilt. Je kunt ze ook planten in potten en deze potten in de winter in de garage zetten waar het niet vriest. De mooist pluktuin pakketten vindt je bij de online pluktuin Pluukz in onze pluktuin collectie. Je kunt ze hier online bestellen


Bloemen pluktuin tot slot.

Of je nu wilt genieten van wat kleur in jouw bloemen pluktuin, of bestuivers en insecten helpt overleven, het planten van een bloemen pluktuin kan een geweldige manier zijn om jouw vrije tijd door te brengen. Maar voordat je begint met planten, moet je beslissen welke pluktuin bloemen je wilt kweken. Het goede nieuws is dat er genoeg planten zijn waar je uit kunt kiezen. Of je nu iets wilt met een beetje geur of u wilt een plant die veel kleur produceert, er zijn altijd bloemen en planten die voldoen aan jou pluktuin wensen! Bekijk onze pluktuin collectie voor plukvers aanbod!


Vragen? Via support@pluukz.nl helpen we je graag verder! 

Have a flowerful day,

Ton Groot 
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4