Wanneer pioenrozen seizoen? Pioenrozen aan koop tips. Je leest er alles over in deze blog. Pluukz de online pluktuin!

Het pioenrozen seizoen: wanneer is het en waar komen pioenrozen vandaan?

 

Pioenrozen kopen kun je doen vanaf mei. De pioenrozen worden in Nederland buiten geteeld. Daarom is het pioenrozen seizoen altijd afhankelijk van de buitentemperaturen. Op deze manier blijft het altijd een beetje spannend wanneer de bloemen exact in grote getallen verkrijgbaar zijn. 

Hiervoor worden de pioenrozen uit Israël en Marokko gehaald. Hierna gaat het eigenlijk deze landen tot aan Nederland. Hiermee bedoelen we dat ze na Israël en Marokko vanuit Spanje, Frankrijk en hierna pas uit Nederland komen. 

Als de pioenrozen in Nederland verkrijgbaar zijn komen de eerste altijd uit de koude kassen. Dit zijn kassen waarin geen kachel gestookt wordt maar welke door de zon opgewarmd worden. Hierdoor is het in deze kassen natuurlijk altijd een paar graden warmer waardoor de pioenroos sneller zal groeien en bloeien en dus geoogst kan worden. 

Pioenrozen kun je tegenwoordig bijna overal kopen. Je kunt ze in de supermarkt vinden waar hij eigenlijk een beetje de tulp opvolgt. Natuurlijk is hij in mei en juni ook op de markt, bij de bloemisten en natuurlijk bij Pluukz en bij andere online bloemisten! 

Waar komen pioenrozen vandaan?

De pioenrozen komen oorspronkelijk uit China. Op dit moment wordt hij in vele werelddelen gekweekt alleen oorspronkelijk dus uit China. De pioenrozen kwamen in de 18e eeuw naar Nederland. Hierna werd hij al direct opgemerkt door een groot publiek. Zo werd de pioenroos al snel populair in ons bloemen land. 


Wanneer bloeit de pioenroos?

De pioenroos bloeit in mei en juni. Zoals we net al deelde bloeit hij eerder in andere streken van de wereld. Je kunt de pioenrozen natuurlijk in een mooie pot zetten en ze op een warmere plek in de kas of in een schuur zetten. Ze zullen dan eerder bloeien. Let er wel op dat de pioenrozen van veel zon houden. Als er te kort licht is zullen ze niet bloeien. Geef hem ook voldoende water maar niet te veel. Zorg voor een gat onder in de pot zodat er nooit teveel water blijft staan in de pot en de pioenroos gewoon gaat bloeien! 

Als je pioenrozen velden wilt bekijken is dit helaas niet mogelijk. Zodra er een beetje kleur op de knoppen komt worden ze geoogst en verkocht. 

De kwekers laten altijd 1 of 2 pioenrozen staan welke wel gaan bloeien zodat de plant in ieder geval verder groeit. Alleen deze kun je zien bloeien als je precies op het juist tijd stip bent. Heel anders als bij de tulpen, narcissen en hyacinten velden dus!


Pioenrozen aankoop tips:

  • Kijk of er 1 bloem per steel is. Als ze er meerdere hebben is de kans groot dat ze niet uit komen. 
  • De stelen moeten dikker zijn dan je pink. Dunner dan zijn ze of te vroeg gesneden of van komen ze van een stuk land waar de stekken pas net geplant zijn. 
  • Koop de pioenrozen als ze nog in knop zijn. 
  • Kijk of de knop niet te veel glimt. Is dit wel het geval zijn ze te vroeg gesneden en is de suiker laag dik waardoor de kans groot is dat ze niet gaan bloeien. 

Laat een bloemetje bezorgen door de online bloemist Pluukz!

Unieke bloemen met passie geteeld, plukvers en razendsnel bezorgd. Dat is waar Pluukz voor staat en waar we hard voor werken. Onze pioenrozen komen van de beste Nederlandse kwekers waardoor deze minstens 8 dagen in de vaas staan. We hebben unieke pioenrozen welke nergens anders online te verkrijgen zijn. Ga jij voor lichtroze, koraal, paars of de rode in de kleur van de liefde? Liever andere bloemen bestellen? Dat kan ook! We hebben een prachtig assortiment met plukverse bloemen. Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4