Pioenrozen haal je natuurlijk plukvers van de kweker! Hier lees je waarom dit de enige manier is

Pioenroos: 5 redenen waarom je pioenrozen plukvers van de teler haalt!

Pioenen zijn een van de meest extravagante en opzichtige bloemen van het voorjaar. Met hun prachtige en complexe bloemen zijn ze perfect om wat drama in je huis te brengen en indruk te maken op bezoekers. Pioenen zijn al meer dan 2000 jaar een favoriete bloem in China. Hun belang wordt weerspiegeld in tal van spreekwoorden en uitdrukkingen in dat land, waaronder "een pioen die barst van karakter" en "de schoonheid van een pioen is vluchtig". Pioenen worden meestal niet geassocieerd met het oude vrouwtje dat naast de deur woont, maar eerder met kunstenaars en bohémiens. En dat is geen wonder! Deze prachtige bloemen zijn niet zoals alledaagse bloemen. Ze zijn groot, brutaal, sexy en totaal ongewoon. Je zult ze niet vaak bij je plaatselijke groenteboer of kruidenier zien, want ze vereisen speciale zorg om ze gezond, gelukkig en bloeiend te houden gedurende het hele seizoen (dat normaal van juni tot augustus duurt). Het goede nieuws is dat je vers geplukte pioenrozen kunt kopen, vers van de kweker! Hier zijn 5 redenen waarom je dat zou moeten doen:

1. Pioenen zijn een zeldzame en luxueuze traktatie.

Je kunt jezelf verwennen met iets heel bijzonders dat je niet elke dag koopt. En pioenrozen zijn daar een goede optie voor, want gewone bloemen uit de supermarkt gaan meestal niet lang mee. Je kunt één of twee weken van deze bloemen genieten en dan moet je ze weggooien. Maar pioenrozen gaan meerdere weken mee en je kunt er de hele tijd van genieten! Pioenrozen zijn ook een goed idee voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag, Moederdag, een bruiloft of een jubileum.

2. Pioenrozen ruiken heerlijk

Pioenen zien er niet alleen geweldig uit, maar ze ruiken ook geweldig. De geur van een verse pioenenbloem is zoet, aards en rijk - het is een van die geuren die je meteen een goed gevoel geven. Als je de Chinese pioenrozen neemt (ook bekend als paeonia suffruticosa), hebben ze een subtielere en delicate geur, terwijl de Japanse pioenrozen (paeonia officinalis) een sterker en dieper aroma hebben. Pioenen zijn zeer geurige bloemen en kunnen je huis vullen met hun heerlijke geur. Je kunt de roze pioenrozen in een vaas op een prominente plaats zetten, bijvoorbeeld op de eettafel, en van hun geur genieten terwijl je eet. Of zet ze in kleinere vazen in huis en geniet van de geur terwijl je werkt.

3. De pioenroos zien er mooi uit en zijn trendy

Pioenrozen zijn een zeer trendy bloem en zijn op dit moment erg on-trend. Ze zijn razend populair, vooral onder de millennial generatie, dus je kunt niet fout gaan als je pioenrozen kiest voor een cadeau. Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en variaties van pioenrozen, van de klassieke en traditionele rode pioenrozen, tot de gedurfde pioenrozen mix, tot de trendy roze pioenrozen en paarse pioenrozen varianten. En als u de traditionele pioenrozen boeket krijgt, kunt u er met een beetje hulp van wat voedingskleurstof een mooi en romantisch pioenrozen boeket van maken. Pioenen zijn erg populair in bruidsboeketten, waar ze meestal samengaan met tulpen, hortensia's en rozen. Pioenen zijn ook een veel voorkomende keuze voor bruidsboeketten, dus als je een bruiloft aan het plannen bent en je weet niet zeker welke bloemen je moet kiezen, kunnen pioenen de perfecte keuze zijn. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en variëteiten, ze gaan lang mee, ze hoeven niet vaak te worden gesneden en ze zijn gemakkelijk te verzorgen.

4. Pioenrozen zijn een leuke verrassing voor u en de visite

Pioenen zijn een geweldig cadeau voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Je kunt een boeket verse pioenrozen cadeau geven aan je vrienden of geliefden. Zij zullen de gedachte en moeite waarderen en de bloemen prachtig vinden. Je kunt de bloemen ook aan je collega's op het werk geven. Mensen zullen het gebaar waarderen en van de bloemen houden, en ze zullen zich jou herinneren door het geschenk.

5. Rechtstreeks kopen bij de kweker vermindert transport

Wanneer je pioenen (of andere producten) rechtstreeks van de kweker koopt, vermindert dit de noodzaak voor transport en de bijbehorende kosten. Vervoer is een van de belangrijkste redenen voor de hogere prijs van verse producten in vergelijking met de producten die je in de supermarkt kunt kopen. In het algemeen geldt: directer je van de bron koopt hoe goedkoper en verser het product.
Als je pioenen in de supermarkt koopt, worden ze dus meestal een paar dagen van tevoren afgesneden en in de koelruimte bewaard tot je ze koopt. Pioenen die u in de winkel koopt, hebben duizenden kilometers gereisd en zijn tijdens de reis blootgesteld aan hoge temperaturen, waardoor ze verwelken. Het is dus belangrijk om pioenen rechtstreeks van de teler te kopen; zo krijgt u verse en gezondere pioenen. Als je pioenen rechtstreeks bij de teler koopt verminder je dus transport en geniet je langer van de bloemen bij jou in de vaas! 

Toch op zoek naar andere plukverse boeketten of bloemen?

Bekijk dan onze andere bloemen collecties hier:

Of lees verder op deze andere plukverse blogs:

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4