Wanneer bloembollen planten: De Grondbeginselen en tips lees je hier

Wanneer bloembollen planten: De Grondbeginselen en tips lees je hier

Bollen zijn een uitstekende manier om kleur toe te voegen aan uw landschap en het seizoen te verlengen van de herfst tot de lente. Deze onderhoudsarme bloeiende planten zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren die perfect zijn om samen of afzonderlijk te planten. In dit artikel behandelen we alles wat u moet weten over de verzorging van bollen en hoe u bollen in uw tuin kunt planten. Bij ons kun je bloembollen kopen online!

Beslis welke bollen je wilt kweken

Het is belangrijk om de juiste bollen te kiezen voor uw specifieke klimaat en grondsoort. Een onverstandige keuze kan resulteren in een ongewoon kort, of zelfs geen bloeiseizoen, omdat de bloembollen respectievelijk te koud of te warmte tolerant zijn. Voordat u naar de de bloembollen gaat bestellen, moet u weten of u de voorkeur geeft aan voorjaars-, zomer- of najaarsbloeiende bollen. Voorjaarsbollen bloeien in het voorjaar, en zomer- en herfstbollen bloeien in de zomer en herfst. Voorjaarsbollen zijn zeer geschikt voor tuinen die bloeien in de herfst en winter, terwijl zomerbollen zeer geschikt zijn voor de lente. Als u in de winkel bent, kunt u ook meer te weten komen over de verschillende soorten die verkrijgbaar zijn. U kunt beoordelingen van andere klanten lezen en een beter idee krijgen van welke soorten momenteel in het seizoen en populair zijn.

Voorjaars bloeiende bloembollen voorbeelden:

Zomerbloeiende bloeiende bloembollen voorbeelden:

Wanneer bloembollen planten?

Voorjaar - U kunt bloembollen planten van september tot en met januari. U geniet dan in maart en april van een ware bloemenzee in je pluktuin. Zomer - Bloembollen moeten in het voorjaar worden geplant als u liever zomerbloeiers heeft bij voorkeur vriest het niet meer. Dus vaak worden zomerbloeiende bloembollen geplant in april en mei. Twijfelt u over wanneer u de bloembollen moet planten? Kijk op de verpakking. Mocht u er niet uitkomen helpen we graag. Stuur gerust een mail naar support@pluukz.nl

Wanneer tulpenbollen planten?

Tulpen kunnen het beste worden geplant van af september tot en met januari. Mijn vader zei altijd, als de grond temperatuur onder de 10 graden celsius is. Hierboven kunnen de tulpenbollen namelijk snel last krijgen van ziektes. Tulpenbollen houden van een temperatuur tussen de 10 graden en rond het vriespunt. Beginnen de tulpenbollen eenmaal met bloeien boven de grond kunnen ze tegen een beetje vors maar liefst niet lager dan -5 en zeker niet voor meerdere dagen achter elkaar. Verder kun je het beste tulpenbollen planten op een klei soort grond. Deze grond is over het algemeen rijker qua grondstoffen dan zand gronden. Mocht je toch op zandgronden planten zullen de tulpenbollen het zeker wel doen alleen zullen ze minder groot worden.

Verzorgingsinstructies - Wat u moet weten voordat u gaat tulpenbollen gaat planten.

U heeft een aantal benodigdheden nodig om te beginnen met het kweken van bloembollen. Hier is een gids over wat u nodig heeft. - Een buiten stuk tuin in de wat gelegen is in de zon of half schaduw - Je kunt je bollen binnen of buiten kweken. Als je een de tulpenbollen in de tuin plant is het leuk om een pluktuin te maken met tulpen bollen en nog allerlei andere bloembollen. Zo maak je een mix waardoor je van vroeg tot laat geniet van de bloemenzee! Ook is het mogelijk de bloembollen te planten in een pot of bloembak met bloembollen. -

  • Kies een pot of bloembak die groot genoeg is om de wortels en aarde van je bollen in te doen. Een te kleine pot of container zorgt ervoor dat ze elkaar verdringen en kan er voor zorgen dat de de bloembollen in het water komen te staan, waardoor ze gaan rotten.
  • Grond - Koop een zak potgrond om je bollen in te planten. Je kunt ook gewoon grond uit de tuin pakken als dit beschikbaar is. Zorg dat de bloembollen minstens 15cm grond onder boven en aan de zijkanten heeft. Zo zorgt dit voor isolatie waardoor de tulpen bollen en bloembollen niet bevriezen.

Verzorging na het planten van bloembollen - Stappen voor een ideale bloei

Je hebt je bollen geplant en bent klaar voor de bloei. Hier leest u hoe u uw bollen gezond houdt en goed laat bloeien.

  • Bloei - Wat u moet doen om ervoor te zorgen dat uw bloembollen fijn en lang bloeien is voldoende water geven als het warm is.
  • Wanneer u uw bloembollen gaat planten van de pot naar de tuin, zorg er dan voor dat ze op dezelfde diepte worden geplant als toen ze in de pot zaten. Gemiddeld genomen is dit voor de bloembollen 15 cm diep. Of u houdt 3x de dikte aan van de bol. Heeft deze dus een doorsnee van 4cm plant je hem 12cm diep.
  • Verwijder onkruid tijden groei en bloei.

Final words: Welke bloembollen zijn geschikt voor u?

Op zoek naar de perfecte heldere blauwe bloembol of een prachtige rode tulp? U kunt honderden soorten bloembollen vinden in onze online pluktuin. Bij het kiezen van de juiste bloembollen moet u rekening houden met het klimaat, het bodemtype, de hoeveelheid zonlicht en de gewenste hoogte van de plant. Probeer de bol het beste bij het seizoen te laten passen, gebaseerd op waar de bloembol bloeit. Als u niet zeker weet wat u moet kopen, zijn hier een paar voorbeelden. - Gladiolus - Gladiolus is een populaire voorjaarsbol die meestal rood of geel van kleur is. U kunt gladiolen planten op elke zonnige plek in uw tuin, zoals een zonnige achterhoek van uw tuin of een zonnige kant van een gebouw. - Lelie - Lelie is een populaire herfst bol die bloeit met roze, creme of witte bloemen. U kunt deze bollen planten op een plek waar ze de volle zon krijgen. - Hyacint - Hyacint is een voorjaars bol met blauwe of paarse bloemen. U kunt deze bol in de volle zon of half zon planten. - Tulpen - Tulpen zijn er in verschillende kleuren, zoals rood, geel, oranje, paars, roze en vele tinten ertussenin. Je kunt ze buiten kweken op elke zonnige plek.

Hoe kiest u de beste bloembollen voor uw tuin?

Nu u weet wanneer u uw bloembollen moet planten en een paar voorbeelden hebt van welke bloembollen u moet kopen, is het tijd om de beste bollen voor uw tuin te kiezen. Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van bloembollen voor uw tuin. - Klimaat - Voordat u een bloembol plant, is het belangrijk om de grote en ideale plant plek van de bol te controleren zodat je zeker weet dat hij op de plek waar u wilt planten gaat en kan groeien ivm de zon stand en hoeveelheid water. Dit zal u helpen de beste bloembollen voor uw gebied te kiezen. - Grond - Zorg ervoor dat de grond in uw pot volledig droog is voordat u uw bloembollen plant. Dit zorgt voor een optimale bloei. Water geven - Zorg ervoor dat de grond helemaal droog is voordat u weer water geeft. Zo voorkomt u dat uw bollen gaan rotten doordat ze te nat zijn. Hoogte - Zorg ervoor dat de hoogte van je plant tenminste 3 keer de diameter van de bol is. Dit zorgt ervoor dat de bol voldoende zonlicht krijgt als hij boven komt. Definitieve beplanting - Probeer uw bollen te planten in hetzelfde gebied als waar u van plan bent ze van jaar tot jaar te laten groeien. Zo plant u uw bollen op dezelfde plaats en hoeft u zich geen zorgen te maken dat er op wordt getrapt of dat ze uit de grond worden gestoten.

Terug naar blog

2 reacties

Wanneer u uw bloembollen gaat planten van de pot naar de tuin, zorg er dan voor dat ze op dezelfde diepte worden geplant als toen ze in de pot zaten. Gemiddeld genomen is dit voor de bloembollen 15 cm diep. Of u houdt 3x de dikte aan van de bol. Heeft deze dus een doorsnee van 4cm plant je hem 12cm diep. Hou ook 15cm tussen ruimte tussen de bollen die je gaat planten.

Ton - Pluukz

Op welke afstand plant ik elke bloembolt

Tulpbloembollen hoeveel cm van elkaar

Gyles Monica

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4