Gipskruid Pluukz

9 feiten over Gipskruid - De bloem die jouw dag zal maken!

Gipskruid of Gypsophila is een bloeiende plant uit de familie der Caryophyllaceae of anjerfamilie. Deze kruidachtige plant is inheems op het noordelijk halfrond en komt vooral voor in bergachtige streken. Hij wordt vaak de "tederste tuinkers" genoemd vanwege zijn vederachtige uiterlijk. De plant heeft kleine witte bloemen met gele uiteinden die bloeien van september tot december. Als je van plan bent om deze schoonheid thuis te kweken, heb je een aantal betrouwbare gipskruid zaden nodig. Nu al overtuigd en wil je direct gipskruid kopen? Snappen we. Of toch liever verder lezen... Ook geen probleem. We nemen je me en duiken dieper in wat gipskruid kan doen voor jou thuis en je levensstijl! 


1. Voordelen van Gipskruid

Als u allergisch bent, moet u een boeket bloemen in huis hebben - vooral als er veel pollen zijn. Dit is waar gipskruid om de hoek komt kijken. Ze bevat heel weinig stuifmeel, dus ook mensen met allergieën kunnen van haar voordelen genieten! Als je stress wilt verminderen, is het hebben van een boeket bloemen in je huis een geweldige manier om dat te doen. Bloemen kunnen helpen om stress te verminderen door je stemming te verbeteren en je geest op te vrolijken. Gipskruid wordt vaak gebruikt om boeketten te maken, vooral tijdens de wintermaanden wanneer andere bloemen niet in het seizoen zijn. Als je moeite hebt met slapen, kan een boeket bloemen in je kamer helpen. Studies tonen aan dat bloemen je helpen sneller in slaap te vallen en langer in slaap te blijven. Gipskruid is ook geweldig om je stemming te verbeteren en je geest op te vrolijken. Bloemen in huis kan je helpen om te gaan met stress.2. Creëer een heerlijk ruikende kamer met gipskruid

Bent u op zoek naar een manier om uw huis beter te laten ruiken? Zoek niet verder dan Gipskruid. Met Gipskruid kun je fantastisch lekker in huis gebruiken waardoor het heerlijk gaat ruiken. Neem gewoon wat gipskruid bloemen en zet ze in een vaas of een schaal. Je kunt ze naast je koelkast zetten, naast je aanrecht of naast je oven. De geur zal je huis snel vullen. Gipskruid heeft een heerlijke, geurige geur. Niet alleen ruikt hij heerlijk, maar hij is ook heel gemakkelijk te verzorgen. Je kunt de kamerplant op een vensterbank zetten of naast je open haard.3. Helpt om te ontspannen en goed te slapen

Als je wilt ontspannen, kun je gipskruid in je badwater doen. Het water zal worden gevuld met de rustgevende voordelen. Gipskruid is ook geweldig voor het maken van een heerlijk geurend kussen of kussensloop. U kunt de bloemen in een kussensloop doen en deze in uw kussen leggen. Als u veel gipskruid heeft, kunt u ook een paar stengels in een vaas zetten en in uw slaapkamer zetten om u te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Gipskruid wordt vaak gebruikt om kruidenthee van te maken. Als je een ontspannende kruidenthee wilt maken, kun je wat gipskruid in een theezakje doen. Je kunt gipskruid ook gebruiken om een geurende thee te maken. Doe de bloemen gewoon in een theezakje en doe het in je theepot. De ontspannende geur zal uw huis vullen.


4. Hoe kun je gipskruid drogen?

Gipskruid is een bloem die makkelijk te drogen is. Als je de bloemen wilt drogen, kun je de bloemen eenvoudig buiten hangen in de zomerperiode. Let er op dat de plek waar je ze hang goed geventileerd is. Je kunt dit ook binnen doen in een donkere ruimte. Hang het gips kruid onderste boven en zorg ook hier weer dat de ruimte is geventileerd zodat het vocht eruit kan. Als de bloemen droog zijn, kunt u ze in een potje doen en er kruidenthee. Gipskruid is een geweldige bloem om te drogen. Ze heeft een heerlijke geur, zelfs als ze gedroogd is.

Heerlijk gipskruid


5. Oorsprong en herkomst van gipskruid

Gipskruid is inheems op het noordelijk halfrond en komen vooral voor in bergachtige streken. Ze bloeien van juli tot augustus, en ze hebben witte bloemen met gele uiteinden. Dit kruid wordt vaak de "tederste tuinkers" genoemd vanwege zijn vederachtige uiterlijk. Het Engelse woord "Gypsophila" komt van de Griekse woorden gypsos, dat "zand" betekent, en philia, dat "liefde" betekent. Gipskruid werd voor het eerst in het wild ontdekt in Azië, maar wordt nu commercieel geteeld. Tegenwoordig wordt zij in vele landen, zoals Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, commercieel geteeld. Gipskruid is een populaire tuinplant, en wordt vaak binnenshuis gekweekt. Ze is gemakkelijk te kweken en je kunt haar op elk moment van het jaar laten bloeien door de hoeveelheid licht die ze krijgt te verhogen.


6. Wanneer is gipskruid te verkrijgen?

Gipskruid is het hele jaar door te koop. Het is echter het beste om hem in de herfst en winter te kopen. U kunt gipskruid vinden bij tuinwinkels, tuincentra en supermarkten. U kunt hem ook online kopen. U kunt enkele stengels of grote boeketten kopen. U kunt de bloemen het beste in het voorjaar buiten zaaien of buiten planten, maar u kunt ze ook binnen in potten zetten. 

We kunnen al een bos vers gipskruid naar je versturen van af €15.95...

Gipskruid kopen online


7. Hoe kun je gipskruid kweken, zaaien en of planten?

Gipskruid wordt graag geplant in vochtige, goed gedraineerde grond. Ze kan zowel in het voorjaar als in het najaar worden geplant, maar het is beter om ze in het voorjaar te planten. Als u in het voorjaar plant, doe dat dan ongeveer zes weken voor de laatste vorst. Bij het planten van gipskruid, graaft u een klein gat en plaatst u de zaden ongeveer twee centimeter onder de grond. Bedek de zaden met ongeveer een centimeter grond en geef ze water. Wanneer u gipskruid kweekt, is het belangrijk om het eenmaal per week te bemesten. Het is ook belangrijk om het elke dag water te geven, vooral als u het buiten plant.


8. Gipskruid samenvatting 

Gipskruid is een prachtige kruidachtige plant met kleine witte bloemen met gele uiteinden. Deze plant is inheems op het noordelijk halfrond en komt vooral voor in bergachtige streken. Gipskruid wordt vaak de 'tederste tuinkers' genoemd vanwege zijn vederachtige uiterlijk. Het kruid is tegenwoordig aardig hip voor bruidsboeketten en andere mooie boeketten. 


Online bloemenwebshop Pluukz

Door dit verhaal helemaal in de bloemen sferen gekomen? Snappen we en helpen je graag aan plukverse bloemen. Je kunt ze gemakkelijk online bestellen in de webshop. 

Voor 12:00 besteld is morgen in huis. Bekijk hier onze plukverse collectie

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4