agapanthus boeket maken? Hier 5 tips

5 manieren om een Agapanthus boeket te stijlen

 

Een Agapanthus of Afrikaanse lelie is de perfecte toevoeging aan elk arrangement binnenshuis. Zijn grote, levendige paarse lelie bloem en tropische bladeren zijn een echt pronkstuk dat onmiddellijk glamour kan toevoegen aan uw omgeving. En omdat hij indirect zonlicht en een hoge luchtvochtigheid nodig heeft, is een agapanthus boeket de perfecte kamerplant voor mensen die in een droger klimaat wonen, maar hun favoriete tuin plant tijdens de koudere maanden toch naar binnen willen halen. Er zijn echter nog zoveel manieren waarop je een agapanthus boeket kunt stylen om het nog mooier te maken in je huis. Hier zijn enkele tips over hoe je dit kunt doen met deze prachtige planten...


Voeg een uitbundige hoeveelheid wit bloemen toe aan het agapanthus boeket

Een strak boeket zonder vulling kan wat grimmig ogen, zeker als uw agapanthus boeket veel donker blad of paarse bloemen heeft. Om uw boeket in balans te brengen, kunt u een flinke hoeveelheid witte bloemen toevoegen. Dit zal helpen om de hoeveelheid donkere bladeren in het arrangement visueel te verminderen en het boeket er veel uniformer en evenwichtiger uit te laten zien. De vulling kan wit en licht van structuur zijn, zoals lelies, fresia's, hyacinten, tulpen en gipskruid. Ook al voeg je een uitbundige hoeveelheid witte bloemen toe, het boeket ziet er nog steeds uit als een agapanthus boeket. Wat het tot een agapanthus boeket maakt, is de grote, paarse bloem in het midden, die je zo groot mogelijk wilt houden omdat hij het middelpunt van het boeket vormt.


Plaats de agapanthus in een gouden of bronzen schaal.

Een schaal is de perfecte vorm voor een agapanthus boeket. Niet alleen bevat de schaal de stengels, maar het helpt ook om het arrangement visueel op te tillen. Als de schaal metallic van kleur is, voegt het nog een element toe aan de styling van het boeket. U kunt zelfs overwegen om een decoratief stuk, zoals een dienblad of bord, te gebruiken als schaal voor uw boeket. Zorg er wel voor dat er een rand omheen zit, zodat de stelen erin passen en het boeket niet kan overlopen. Als u het boeket in een schaal plaatst, zorg er dan voor dat de schaal groot genoeg is, zodat het boeket er niet te krap uitziet. U wilt dat het arrangement genoeg ruimte heeft om te ademen en dat het boeket er ontspannen uitziet, niet geplet of krap.


Schik de stelen in een spiraalvorm.

Een agapanthus boeket ziet er prachtig uit in een eenvoudige vaas, maar voor iets interessants kun je proberen de stelen in een spiraalvorm te schikken. Dit kost wat meer tijd, maar het is het zeker waard. Dit ontwerp is perfect voor een alledaags boeket. Het maakt het boeket interessanter en het onderscheidt zich van andere arrangementen. Bovendien kun je het boeket, als je de stelen eenmaal hebt geschikt, zo een paar dagen laten staan, zodat het niet zo vaak hoeft te worden ververst. Dit ontwerp is vooral mooi als u een kleinere vaas gebruikt voor uw boeket. Een smalle vaas of een glazen cilinder vaas zijn hier ideaal voor.


Gebruik andere kleurrijke bloemen bij je agapanthus.

Bij het kiezen van andere bloemen voor bij je agapanthus, zoek je best naar bloemen met een gelijkaardige textuur en kleur. Je kan bijvoorbeeld wat rode en oranje tinten in het boeket verwerken met wat gerbera bloemen. Of gebruik anemonen en pioenrozen, die een vergelijkbare textuur hebben als de agapanthus bladeren. Probeer voor de kleur een paar tinten paars te gebruiken, samen met wat geel of zelfs oranje, wat het boeket een beetje warmte zal geven. Je kunt ook witte bloemen gebruiken voor een zachter effect. Het belangrijkste is dat je bloemen kiest die qua textuur en kleur lijken op de agapanthus, zodat het boeket er niet uitziet als een willekeurige verzameling bloemen, maar als een zorgvuldig samengesteld boeket.


Voeg een felgekleurde achtergrond toe.

Een goede manier om contrast toe te voegen aan je boeket is het gebruik van een felgekleurde achtergrond. Het enige wat je hoeft te doen is een stuk stof of papier in een felle kleur te vinden, dat je verfrommelt en achter je boeket plaatst. Als je een stuk stof gebruikt, zorg er dan voor dat het heel strak verfrommeld is, zodat het één groot, plat stuk lijkt in plaats van een heleboel verfrommelde kleine stukjes. Voor een papieren optie kunt u fel gekleurd papier gebruiken dat past bij de kleur van uw boeket, of papier met een patroon om een contrast te creëren tussen de twee items. U kunt ook een lijst of zelfs een gekleurd decor gebruiken als achtergrond voor uw boeket. Zorg er wel voor dat je iets kiest dat bij je boeket past, zodat het er niet te opvallend uitziet.Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4