Pioenen als bloemencadeau bij pensioen!

Wat geef je iemand die met pensioen gaat?

De vraag der vragen: wat geef je iemand die met pensioen gaat? Een bos bloemen, een dagje weg, een samengesteld pakket of toch maar een tegoedbon? Eén ding is zeker: een bos bloemen hoort er altijd bij. Maar waar combineer je dat mee?

Dit is waarom je werknemers een pensioen cadeau móét geven

Moet je een werknemer een cadeau geven wanneer hij of zij met pensioen gaat? Tuurlijk! Dat kun je niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Die collega van je heeft misschien wel jarenlang deel uitgemaakt van je bedrijf én een waardevolle bijdrage geleverd. Daarnaast is het voor een werknemer altijd een dubbel afscheid. Ze zeggen namelijk niet alleen hun werkende leven vaarwel, maar ook hun lieftallige collega’s en werkgever. Kortom, genoeg redenen om stil te staan bij een collega die met pensioen gaat.

Wist je dat er uit onderzoek zelfs blijkt dat een afscheidscadeau de vreugde tijdens zo’n afscheid verhoogt? Het is een erkenning voor al dat harde werk en trouwe dienst. Dus, wat geef je iemand die met pensioen gaat? Je kunt op zijn minst bijvoorbeeld mooie tulpen kopen.

Wat geef je iemand die met pensioen gaat altijd? Bloemen natuurlijk!

Dat je dus op zijn minst met een bos bloemen moet aankomen, is wel duidelijk. Naast tulpen kun je ook een mooie bos pioenrozen kopen en deze op een feestelijke manier verpakken (of laten verpakken). Welke bloemen zijn naast tulpen en pioenrozen nog meer geschikt als pensioen cadeau? 

  • Pioentulpen: net weer anders dan de gewone tulp.
  • Verschillende boeketten: een feestelijke mix.
  • Ranonkels: vrolijk gekleurd.
  • Rozen: altijd goed.
  • Hyacinten: vers geplukt én vrolijke kleuren.
  • Een bloemen giftbox. 

Eerste hulp bij pensioen cadeau: combineer bloemen met deze cadeaus

Eerste hulp pensioen cadeau: heb jij dit nodig? Pluukz helpt je uit de brand. Hoewel wij gespecialiseerd zijn in verse bloemen, helpen we je graag een handje met het opdoen van ideeën voor een pensioen cadeau. Een bos prachtige, kleurrijke bloemen zou je zelf kunnen combineren met de volgende cadeaus:

  • Geld! Geloof het of niet, maar geld is nog steeds een populair pensioen cadeau. Collega’s kunnen bijvoorbeeld ook zelf wat inleggen.
  • Een dagje uit: dit blijkt ook een gewaardeerd pensioen cadeau. Hotelovernachting + een bos bloemen = gegarandeerd succes.
  • Een persoonlijk cadeau: houd je collega van muziek? Geef dan bijvoorbeeld concertkaarten met een etentje én bloemen.
  • Een tastbaar cadeau: heeft je collega een hobby waar je een cadeau voor kunt kopen? Doen! Met een bos bloemen uiteraard. 

Maak ’t persoonlijk

Met alleen een mooie bos bloemen en een cadeau ben je er nog niet. Want wat geef je iemand die met pensioen gaat nog meer cadeau? Een persoonlijke speech natuurlijk. Je kunt natuurlijk cadeaus geven en er verder geen aandacht meer aan besteden, maar dat is allesbehalve persoonlijk. De manier hoe een collega met pensioen gaat heeft invloed op hoe ze hun pensioen ervaren. Daarom is het nóg belangrijker om het feestelijk, maar ook persoonlijk te maken. Met pensioen gaan is niet zomaar iets, dus maak ’t persoonlijk! Schrijf een kaart of nog beter: geef de (bijna) gepensioneerde wat mooie woorden mee. 

Geen tijd om zelf bloemen te kopen? Bestel ze dan gewoon online!

Je hebt al veel tijd en moeite gestopt in het kopen van een origineel en persoonlijk cadeau, nu moet je ook nog naar een bloemenwinkel om zelf een bos bloemen te halen. Wil je tijd besparen? Bestel dan gewoon eenvoudig en snel een boeket via Pluukz. Binnen een paar klikken gedaan én je kunt je bestelling ook inplannen met onze bezorgdatumplanner. Vers van te teler, zo snel mogelijk naar de (bijna) gepensioneerde collega.

Verser dan vers bij Pluukz: bloemen van de teler direct naar de vaas

Dus, wat geef je iemand die met pensioen gaat? Een persoonlijk, origineel cadeau met een paar lovende woorden én natuurlijk een bos bloemen. Als je vóór 12:00 bloemen bij Pluukz bestelt, zijn ze morgen al in huis of op kantoor. Wil je zakelijk bestellen? Ook dat kan bij Pluukz. Je kunt verschillende soorten bloemen bestellen en ze ook door de brievenbus laten bezorgen. Welk cadeau combineer jij met een kleurrijke bos bloemen?

Back to blog