Strelizia of Paradijsvogelbloem alles informatie over deze geweldige erecatcher vindt je hier...

Strelitzia aka paradijsvogelbloem | alle informatie omtrent, herkomst, geneeskracht en verzorgingstips!

Strelitzia of paradijsvogel bloem is vooral als eyecatcher in een boeket of als plant in de woonkamer. De plant komt oorspronkelijk uit Azië en Afrika en groeit in beboste gebieden. De plant heeft verschillende namen die verwijzen naar de kleur van haar bloemen, die varieert van geel tot oranje. Deze zoetgeurende bloem wordt al eeuwenlang gebruikt als kruidengeneesmiddel en als parfum. Tegenwoordig wordt strelitzia geteeld als sierplant of vaak als eyecatcher aan een boeket toegevoegd. De naam komt van het Griekse woord stregkhos (sterkte) en het Latijnse woord stricta (smal). De grondbetekenis van strelitzia is paradijsvogelbloem.

Oorsprong en herkomst Strelitzia of paradijsvogelbloem?

Strelitzia of paradijsvogelbloem is een lid van de plantenfamilie. De plant is inheems in Azië en Afrika en groeit in beboste gebieden. De plant heeft verschillende namen die verwijzen naar de kleur van haar bloemen, die varieert van geel tot oranje. Deze zoetgeurende bloem wordt al eeuwenlang gebruikt als kruidengeneesmiddel en als parfum. Tegenwoordig wordt strelitzia gekweekt als sierplant of vaak toegevoegd aan een boeket als blikvanger. De naam is afgeleid van het Griekse woord stregkhos (kracht) en het Latijnse woord stricta (smal). De grondbetekenis van strelitzia is paradijsvogelbloem. 

Strelitzia plantbeschrijving en verzorgingstips.

Strelitzia is een populaire sierbloem met bloemen die variëren van geel tot oranje. Ze groeit van nature in de tropen en subtropen. De plant heeft mooie bloemen met zeer dikke bloemblaadjes en wordt vaak gebruikt in bloemstukken. De plant heeft een tropische geur. Paradijsvogelbloemen worden gebruikt in parfums, gezondheidstonics, kruidenthee en cosmetica. Strelitzia is een klimplant en kan zowel buiten als binnen worden gekweekt. De plant geeft de voorkeur aan helder, indirect licht en binnentemperaturen van 20 graden celcius. Zet je de plant buiten kan hij tot zijn de tempraturen tussen de 18 graden en -20 graden celius goed genoeg voor de plant. De plant is droogtetolerant en kan buiten in een warm en droog klimaat worden geteeld. Heb je genoten van de strelitzia als plant binnen maar wordt hij te groot? Tip: plant de strelitzia of paradijsvogelbloem plant in de lente buiten hij is namelijk winterhard!

Waarom geef je iemand een Strelitzia.

De bloem wordt vaak gebruikt als verlovings- of bruidsbloem. De bloem kan voor vrijwel elke gelegenheid worden gebruikt, omdat het een exotische bloem is die prachtig staat in elke huiselijke omgeving. De bloem is een mooie en geurige toevoeging aan elk boeket. Strelitzia kan worden gegeven aan familieleden, goede vrienden of collega's. De bloem is een geweldig cadeau voor elke gelegenheid. De strelitzia is erg gewild en duurzaam. Dit is een typische bloem welke zichzelf droogt en veel langer staat dan een gemiddelde bloem zoals bijvoorbeeld een pioenroos of tulpen. Zo geniet je veel langer van de bloem waardoor je niet iedere week bloemen hoeft te kopen! 

De bloemen werken stimulerend, verhogen de energie en verbeteren de mentale helderheid. Ze kunnen worden gegeven aan mensen die een laag energieniveau ervaren.

Tips voor de strelitzia plant in huis

De strelitzia als plant binnen houden is een ware toevoeging aan jou woonkamer en huisstijl. Verzorg de plant goed het kan namelijk voorkomen dat de plant maar 1 keer in de 12maanden bloeit. Gemiddeld gaat de plant zo een 8 tot 10 jaar mee. Mits je hem natuurlijk goed verzorgt. De plant doet het goed op veel water gezien hij tropisch klimaat gewend is. Geef hem dus minstens 1x per week water. Hij houdt van veel licht.

Conclusie

De strelitzia bloem heeft veel voordelen en kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan kwalen te behandelen. Deze bloem kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een mooie aanvulling op elk boeket. Strelitzia is een exotische bloem die gemakkelijk in huis groeit. Deze plant is gemakkelijk te kweken en heeft vele voordelen die deze bloem tot een ideale aanwinst voor elk huis maken. 

Nog meer lezen over de strelitzia? Op wikipedia nog meer informatie. Op zoek naar een klein cadeau? Bekijk dan eens onze brievenbus cadeaus collectie. Of ga je liever voor een terugkerend bloemen cadeau in de vorm van een bloemen abonnement?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4