Orchidee herkomst en soorten - Pluukz

Orchideeën Plantverzorging, herkomst en soorten

Orchideeën Bloemen zijn ongeëvenaard in schoonheid, complexiteit en diversiteit. Deze prachtige bloemen vormen de grootste familie van bloeiende planten op aarde, met meer dan 30.000 soorten en minstens 200.000 hybriden. Orchideeën zijn te vinden in gematigde en arctische omgevingen en alles daartussenin. Het aanpassingsvermogen van orchideeën is de reden voor hun veelheid, als gevolg van hun uitstekende vermogen om zich aan te passen aan hun habitat.

Er zijn tal van orchideeënsoorten die in de meest uiteenlopende omstandigheden gedijen, waardoor het eenvoudig is om een plant te vinden die de door u geboden omstandigheden aankan. Of het nu gaat om een kamerraam of een lifestyle kas, bijvoorbeeld. In hun natuurlijke habitat hechten ze zich aan boomschors of andere planten. Hun dikke, witte wortels zijn afgestemd om nat te worden en voedingsstoffen op te lossen. Elk aspect van orchideeën komt hier aan bod.

Hoe orchideeën groeien

Orchideeën kunnen op basis van hun groeiwijze in twee hoofdcategorieën worden verdeeld. Phalaenopsis en veranda's zijn monopodiale orchideeën met één rechtopstaande stengel, tegenoverstaande bladeren en een bloemstengel die uit de onderkant van de bovenste bladeren komt. Deze orchideeën groeien horizontaal, met nieuwe scheuten die zich vanuit de vorige stengel ontwikkelen. Sympodiale orchideeën daarentegen genereren nieuwe scheuten die nieuwe bladeren en landschappen ontwikkelen, alsmede opslagplaatsen die water en voedingsstoffen verzamelen om hen te helpen droogte te overleven. Pseudo-bollen komen vaak voor bij deze sympodiale orchideeën, die gezwollen scheuten vormen die water en voedingsstoffen verzamelen om de plant te helpen om droogtes te overleven.

Orchideeën en cymbidiums zijn sympodiale orchideeën. Een inheems woongebied kan de basis vormen voor de classificatie van orchideeën, die aangeeft aan welke temperatuur, vochtigheid en lichtniveaus zij de voorkeur geven. Zo zijn Phalaenopsis en eenzaadlobbige geslachten inheems in natte tropische gebieden.Orchidee verzorgen

Om de verzorging en de groei procedures voor orchideeën te bepalen, is het onmogelijk algemene 30.000 soorten orchideeën vast te stellen. Het uiterlijk van de orchideeën plant verklaart de voorkeur voor licht, water en groeimedium. Aangezien cattleya's en oncidiums weinig bladeren of coriaceuze bladeren hebben, lijken zij de voorkeur te geven aan een hoge lichtintensiteit. Het lijkt erop dat de planten het meest vatbaar zijn wanneer de bladeren zacht en slap zijn, zoals bij bepaalde Phalaenopsis en paphiopedilum. Ze moeten niet in een bijzonder zonnig zuidelijk raam worden gezet. Als de orchideeën plant dikke pseudo bollen heeft, moet hij mager gevormd en gerijpt worden op grove schors of vulkanische rotsen. Als de orchidee geen pseudo bollen heeft, moet ze vaak water krijgen of worden gekweekt in een vochtvasthoudend groeimedium zoals veenmos.

 

Angraecum Orchideeën Plant

Angraecum-orchideeënsoorten, die inheems zijn op Madagaskar en de eilanden in de Indische Oceaan, zijn stervormig en kennen meer dan 200 variëteiten. Angraecum-orchideeën zijn voornamelijk wit, maar hun kleuren variëren van wit tot lichtgroen tot geel. Darwin was gefascineerd door de lange sporen van de Angraecum sesquipedale orchidee, die in het laagland van Madagaskar werd aangetroffen en in een bijna continue regen omgeving leefde. Hij theoretiseren dat alleen een lepidoptera achtig insect met een tong of een tot een meter lange slurf sporen kon verzamelen als onderdeel van het voortplantingsproces. Darwin kreeg veel bloemen van deze soort toegestuurd en veronderstelde dat alleen een lepidopterous insect met een tong of een tot een meter lange slurf sporen kon verzamelen als onderdeel van het voortplantingsproces.

 

Boot Orchideeën Plant

Er is een hele klasse orchideeën die bekend staat als tuinorchideeën. Ze hebben een groen lichaam en gelijkmatig georganiseerde bladeren in twee rijen. Elke bloem bestaat uit een aantal bloemblaadjes, die elk lang en zelfstandig zijn. Deze orchideeën komen voor in Zuidoost-Azië, Indonesië en Australië. Ze zijn populair bij tuinders over de hele wereld vanwege hun schoonheid en relatief onderhoudsgemak. Hun rijke verscheidenheid aan kleuren en hun verbluffende uiterlijk maken ze tot een prachtige aanwinst voor elke tuin.

Brassavola Orchidee

In de Verenigde Staten, Midden-Amerika, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika telt het geslacht Brassavola 21 soorten. Orchideeën van dit type staan bekend om hun aangename geur, die je blijkbaar kunt ruiken voordat je ze ziet. De zuiver witte bloemen verspreiden hun aroma 's nachts en zijn in hun thuis regio's het hele jaar door bloeiers en producenten. Orchideeën Planten zijn kleine maar opvallende orchideeën met lange, houtachtige bladeren die licht en groen van kleur zijn. Het zijn onderhoudsarme, gemakkelijk te kweken bloemen.

Catasetum Orchidee

De Catasetum-orchidee is een in Midden- en Zuid-Amerika inheemse bladverliezende orchidee die in de winter haar bladeren verliest om in rust te gaan. Tijdens de groei draagt elke mannelijke en vrouwelijke orchidee een uniek type bloem, elk met een anatomische trekker die sporen injecteert op etende insecten. Catasetum orchideeën zijn moeilijk te kweken. In het wild leven ze in warme, zonnige en natte tropische habitats. Om de temperatuur, het licht en het waterniveau tijdens het groeiseizoen op peil te houden, moeten catasetum zorgvuldig worden onderhouden. Zodra ze slapend zijn, mogen ze uitdrogen.

Tot slot over de orchidee 

De liliopsida familie van orchideeën en overblijvende kruiden komt voor op elk continent behalve Antarctica. Deze familie omvat 800 legendarische geslachten, 28.000 orchideeënsoorten en 100.000 hybriden en cultivars. Elke soort heeft unieke afmetingen, gewichten en kleuren, en de kleinste orchideeën plant die in 2009 werd ontdekt in het Cerro Candelaria Reservaat, Ecuador, was slechts 0,5 mm lang. Grammatophyllum speciosum, ook bekend als de grote orchidee-achtige plant of koningin der orchideeën, is inheems in Maleisië en verschillende tropische gebieden, en een van de grootste orchideeën, die meer dan 25 voet hoog wordt.

Er zijn twee belangrijke soorten bloeiende planten die concurreren met het geslacht Asteraceae, orchideeën. Dit artikel geeft informatie over het kweken van een orchidee en enkele interessante kenmerken en feiten.Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4