Kamperfoelie snoeien en andere info!

Hoe Kamperfoelie te kweken en snoeien: De ouderwetse manier

Kamperfoelie kweken en snoeien is veel gemakkelijker als je weet wat je doet. De klimplant is de laatste jaren steeds populairder geworden - vooral onder tuiniers. Het is een geweldige manier om uw huis, tuin of zelfs bedrijf visueel aantrekkelijker te maken. Kamperfoelie is ook nuttig omdat het kolibries aantrekt. In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over het kweken en snoeien van kamperfoelie - op de ouderwetse manier.

 

Wat is kamperfoelie?

Kamperfoelie is een bladverliezende bloeiende plant die behoort tot het geslacht Lonicera. De plant werd in de 17e eeuw in Engelse tuinen geïntroduceerd, waarna hij geleidelijk over de hele wereld begon te vermeerderen. Er zijn ongeveer 30 soorten kamperfoelie, waarvan de meeste inheems zijn in Azië en Noord-Amerika. Ten minste 15 soorten zijn te vinden in tuinen, parken en bossen, waar ze voor esthetische doeleinden worden gebruikt. De "Japanse kamperfoelie" is de meest voorkomende soort en kan in het wild worden aangetroffen in veel verschillende landen, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. Het is ook de soort die het vaakst wordt gekweekt.

 

Hoe kamperfoelie te kweken

De beste tijd om kamperfoelie te kweken is in het voorjaar, wanneer de temperatuur boven de 10 graden Celsius is. U kunt dit doen in potten of in de volle grond. Kies een plek die in de volle zon staat, maar waar ook een goede drainage is. Zo blijft uw plant gezond. Als u kamperfoelie in een pot kweekt, moet u een speciale potgrond gebruiken die geschikt is voor planten in potten. Zo weet u zeker dat uw kamperfoelie alles heeft wat ze nodig heeft om te groeien. U kunt kamperfoelie ook in een hangmand, bloembak of andere hangende bak laten groeien als u wilt dat de plant verticaal groeit. Knip de kamperfoelie terug als ze nog in rust is. Dit zal de plant energie geven om volgend jaar sterker te groeien. Wanneer u in het voorjaar snoeit, moet u de plant ook bemesten.

 

Kamperfoelie snoeien

Wanneer u kamperfoelie moet snoeien, hangt af van wat u wilt bereiken. Als u uw plant korter wilt maken, snoeit u na de bloei. U kunt bijvoorbeeld snoeien in het voorjaar, vlak voordat de struik gaat bloeien. Als u uw kamperfoelie wilt snoeien om hem bossiger te maken, moet u dit doen wanneer de plant in rust is, meestal in de herfst. Als u uw plant wilt snoeien om hem een vorm te geven, doet u dit tijdens de bloeiperiode, terwijl de plant nog rechtop staat. U snoeit de plant in de gewenste vorm, bijvoorbeeld rond of vierkant, en bindt de takken vervolgens vast. Als u de plant bossiger wilt maken, snoeit u de takken dicht bij de grond weg. Als u de plant korter wilt maken, snoeit u takken weg die hogerop zitten. Als je ervoor wilt zorgen dat je plant mooie, lange stengels met bloemen krijgt, kun je hem zo snoeien dat alle stengels lang zijn. Zorg ervoor dat u uw kamperfoelie snoeit om hem gezond te houden en te voorkomen dat hij te groot wordt.

 

Kamperfoelie verzorging en onderhoud

Net als alle andere planten heeft kamperfoelie water, zon en grond nodig om te kunnen gedijen. U moet uw plant regelmatig water geven, maar niet te veel. U kunt dit bepalen door met uw vinger aan de grond te voelen. Als de grond vochtig genoeg is, hoeft u geen water te geven. Als de grond droog is, moet u hem water geven. Geef regelmatig water in de zomer, wanneer droogte een probleem kan zijn. Kamperfoelie heeft ook volle zon nodig om goed te gedijen. Als hij op een plaats staat waar te weinig zon is, zal hij langzaam groeien en niet zo mooi zijn. De grond moet worden gemengd met wat organisch materiaal. Dit helpt de grond water vast te houden. U moet ook regelmatig wat meststof aan de grond toevoegen. Kamperfoelie moet ook regelmatig worden gesnoeid om hem gezond en mooi te houden.

 

Tips voor het kweken van kamperfoelie

Kamperfoelie is een geweldige plant om rond uw huis of in uw tuin te hebben. Hij is mooi en trekt kolibries aan. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw kamperfoelie goed groeit. Zorg ervoor dat u hem op de juiste plaats plant. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, want de plant staat niet graag in natte grond. U kunt er ook voor zorgen dat uw kamperfoelie voldoende zonlicht krijgt. Kamperfoelie is een winterharde plant, maar hij kan niet groeien zonder licht. Als je kamperfoelie in een pot kweekt, zorg er dan voor dat je hem regelmatig water geeft, vooral in de zomer.

 

Samenvatting over kamperfoelie

Kamperfoelie kweken en snoeien is veel gemakkelijker als je weet wat je doet. De klimplant is de laatste jaren steeds populairder geworden - vooral onder tuiniers. Het is een geweldige manier om uw huis, tuin of zelfs bedrijf visueel aantrekkelijker te maken. Kamperfoelie is ook nuttig omdat het kolibries aantrekt. In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over het kweken en snoeien van kamperfoelie - op de ouderwetse manier.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4