Jasmijn weetjes, soorten en alles over de jasmijn plant!

Jasmijn: weetjes, soorten en alles over de fijne geur!

 

Jasmijn is beroemd om hun geur. Er zijn verschillende soorten jasmijn die in de zomer geurig bloeien en uitstekend geschikt zijn om uw huis van een heerlijke bloemige geur te voorzien. De gele bloemen van de winterharde jasmijn zorgen voor waardevolle kleur in de tuin als er geen andere planten moedig genoeg zijn om te bloeien. Er zijn twee soorten jasmijn: winterharde jasmijn en zomer jasmijn. Zomer jasmijnen zijn warmteminnende, zonminnende planten die gedeeltelijk in de schaduw staan en jasmijn winter is gelukkig in koudere gebieden in gedeeltelijke schaduw of zon. De bloemen van jasmijn zijn wit of lichtroze, maar die van jasmijn winter zijn levendig geel. Er zijn ook zomer jasmijn die van de zon genieten, en winterharde jasmijnen die op koudere plaatsen gedijen. Veel jasmijnen houden niet van een koude, vochtige omgeving, en ze gaan dood als ze in de winter buiten blijven staan. Jasmijnen houden binnenshuis het hele jaar door van warmte en zijn niet koudebestendig. Er zijn veel jasmijnen die niet van een koude of vochtige omgeving houden, en die zullen in de winter buiten sterven. Jasmijnen houden niet van diepe schaduw.

Kweken van Jasmijn Plant

Kies bij het kweken van de jasmijn plant een warme, beschutte plek. Sommige klimmende jasmijn planten worden tot 4,5 m hoog en hebben dus een steun nodig. Alle jasmijn planten geven de voorkeur aan zon tot lichte schaduw op goed gedraineerde, vruchtbare grond. Het is een goed idee om de jasmijn plant in de grond te zetten met de grond bovenzijde pot gelijk te houden met de teeltlaag. De meeste jasmijn planten zijn geënt op een jasmijn onderstam voor extra stevigheid.

Jasmijn verzorgen 

Het is eenvoudig om jasmijn planten in een jasmijn tuin te laten groeien en te de jasmijn is eenvoudig te verzorgen. Kronkelige jasmijn soorten kunnen in de volle zon of gedeeltelijke schaduw een hekwerk of rooster beklimmen, maar de meest vruchtbare bloei vindt plaats in direct zonlicht. Om de jasmijn plant gezond te houden, snoeit u ze na een flinke bloeiperiode. De jasmijn plant kan op elk moment gesnoeid worden. Vanwege hun groeiwijze kunnen ook fruticosa jasmijnen op elk moment worden gesnoeid. Als ze aan hun lot worden overgelaten, kunnen vaatplanten fruticosa soorten ondersteunen.
De jasmijn snoei je in het najaar vanaf oktober als de plant in rust is. Snoei hem terug naar voor jou een acceptabele omvang. De planten sterk vandaar dat het mogelijk is hem terug te brengen in het model zoals jij wenst.  

Fijne geur in de hele Jasmijn Tuin

Aroma's van struik en jasmijn bloesems zijn een belangrijke component bij de productie van hoogwaardige parfums en kruidenthee. Jasmijn en grandiflorum zijn twee veel voorkomende voorbeelden. Jasmijn Bloemen worden vaak vroeg in de ochtend geplukt, voordat de knoppen opengaan, zodat ze nog de meeste geur hebben. Na vier uur kan de thee de geur absorberen om een unieke smaak te krijgen. Dit proces kan in sommige gevallen de intensiteit van de smaak verhogen.

 

Jasmijn planten en soorten - Pluukz

Soorten Jasmijn Planten:


Gewone witte jasmijn

Jasmijn geeft de voorkeur aan halfhoutige planten en wordt tien tot vijftien meter hoog. Als vaatplant heeft Jasmijn prieeltjes of latwerk nodig om zijn gebogen takken te ondersteunen. Snoeien is essentieel voor de groei van de plant. Om als vaste plant te groeien, moet hij regelmatig gesnoeid worden. De witte bloemen zijn geurig en zijn de hele zomer en herfst een geschenk. De groene bladeren hebben vijf tot negen blaadjes, die elk tot twee en een halve centimeter lang zijn.

Winterjasmijn

In heel de staat is winterjasmijn een ouderwetse houtachtige plant die winterhard is. Hij is meestal te vinden rond Victoriaanse huizen. Deze wijnstok kan tot wel zeven meter breed worden als hij niet wordt ondersteund, maar als hij ondersteund wordt kan hij nog veel groter groeien. Het is een aantrekkelijke bladverliezende klimplant als hij aan een latwerk of muur wordt geleid. Ook de slanke, nieuwe uitlopers zijn klaar om de winter te doorstaan, want ze zijn geurloos en verschijnen voordat de bladeren verschijnen. Wilt u dus dat de jasmijn snel groeit snoei deze er dan niet af zodat hij flink meters kan maken. Ze zijn geel en een centimeter breed en verschijnen aan het begin van de winter of voordat de bladeren uitkomen. 

Geconfedereerde Jasmijn

De geurige, phlox achtige bloesems van Geconfedereerde Jasmijn verschijnen in het voorjaar en de zomer op dubbele stelen. Hij is taai aan de centrale en zuidelijke kustlijnen, maar niet in de Piëmont. Een niet-ondersteunde en gesnoeide tweeling vaatplant kan tot een hoogte van een meter bereiken. Deze bodembedekker of igne plant verspreidt zich naar buiten en groeit en breidt zich uit naarmate hij ouder wordt. Hij is anderhalve tot twee meter hoog en vier tot vijf meter breed, maar gesteund en ongesnoeid is het een spreidende ijzerhoudende plant of bodembedekker. De oudere bladeren zijn glanzend, donkergroen en drie centimeter lang. De 1-inch witte bloemen verschijnen in kleine trossen op kleine zijtakken, en ze trekken bijen aan.

Jasmijn slot stuk

De woorden waarmee de geur van jasmijn kwistig wordt beschreven, doen geloven dat deze bloeiende plant geen gelijke kent: intens aromatisch, de geur van het Franse parfum, heerlijke essence en de bloem van de dichter, die hier worden beschreven. De meeste heesters die nu groot zijn, kwamen oorspronkelijk uit tropisch Azië en China.

Slechts enkele van de meer dan 200 soorten tropische of subtropische wijnstokken of struiken die voor hun geur worden gekweekt, zijn geschikt om binnenshuis te worden gekweekt. Een heldere, lichte omgeving met minimaal vier uur direct zonlicht per dag is vereist. Geef in het voorjaar en de zomer fosfaatijke voeding om een goede bloemontwikkeling te bevorderen.

Bloemen bestellen of op zoek naar plukverse tulpen?

Wij kunnen de mooiste bloemen bezorgen in heel Nederland en Belgie op een bezorgdatum naar keuze. Unieke plukverse bloemen welke minstens 7 dagen in de vaas blijven staan! Zo hebben de mooiste tulpen welke door gepassioneerde Nederlandse kwekers worden gemaakt. Deze worden op grond geteeld waardoor de planten veel groter en sterker zijn en langer bij u in de vaas staan! 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4