Hibiscus betekenis, geneeskracht en hoe te snoeien!

Hibiscus: De plant van gezondheid, geluk en liefde!

 

Iedereen weet dat rood de kleur van de liefde is. Maar wist je dat dit ook geldt voor je gezondheid? De rode hibiscus plant brengt je niet alleen liefde en genegenheid, maar ook wat goeds voor je lichaam, geest en ziel. Laten we eens kijken hoe deze levendige plant je leven op zoveel positieve manieren kan beïnvloeden. Hoewel de meeste mensen de rode hibiscus associëren met de Polynesische cultuur, komt hij eigenlijk overal ter wereld voor in tropische klimaten. Hij bloeit in de zomer met helderrode bloemen en kan een hoogte bereiken van 6 tot 20 meter. Uit gegevens blijkt dat deze prachtige bloem al eeuwenlang in verschillende culturen wordt gebruikt voor haar geneeskrachtige eigenschappen. Geen wonder, want deze bloem heeft ons veel te bieden! Laten we eens kijken naar de voordelen van een rode hibiscus plant5...


Hibiscus is rijk aan vitaminen en mineralen

Hibiscus Bloemen zijn rijk aan vitaminen en mineralen die de gezondheid op vele manieren ten goede komen. Ze bevatten veel vitamine C en B6, die je immuunsysteem helpen versterken. Dit betekent dat u infecties gemakkelijker kunt bestrijden en verkoudheden en griep kunt voorkomen. Tot de mineralen in hibiscus behoren calcium, kalium, magnesium, ijzer en zink. Deze mineralen zijn cruciaal voor het behoud van een gezond lichaam en een gezonde geest. Ze bevorderen een normale bloeddruk en hartslag, en versterken uw botten en tanden. Deze plant is vooral goed voor vrouwen omdat hij ook osteoporose helpt voorkomen.


Hibiscus verbetert de stemming en geestelijke gezondheid

Een ander gezondheidsvoordeel van de hibiscus is dat het je mentale gezondheid kan helpen verbeteren. Het is een geweldige stemmingsverbeteraar en helpt bij stress, angst en depressie. Dit komt omdat het anthocyaan bevat, een krachtige antioxidant die gifstoffen uit je lichaam verwijdert. Dit helpt ook om degeneratieve ziekten zoals Alzheimer, Parkinson en zelfs bepaalde soorten kanker te voorkomen. De hibiscusbloem staat er ook om bekend je energie te verhogen en het centrale zenuwstelsel te stimuleren. Dus, als je je uitgeput of moe voelt, probeer dan een hibiscus thee te drinken om de oppepper te krijgen die je nodig hebt.

Hibiscus gezondheidsvoordelen lees je hier


Helpt ontstekingen te bestrijden

Hibiscusthee helpt ontstekingen in het lichaam te bestrijden. Het wordt ook gebruikt om artritis en gewrichtspijn te behandelen. Het hoge vitamine C-gehalte helpt je immuunsysteem te versterken en vermindert ontstekingen in je gewrichten, zoals je knieën of je vingers. Deze plant is ook rijk aan antioxidanten, die goed zijn voor het voorkomen van ziekten, zoals kanker, hartziekten, beroertes en zelfs diabetes. Hibiscusthee is ook gunstig tijdens de zwangerschap. Het helpt het risico op zwangerschapsdiabetes, een veel voorkomende complicatie van de zwangerschap, te verminderen. Let op: raadpleeg altijd een zorgverlener of deskundige om erachter te komen of dit aan te raden is. Wij van Pluukz geloven in de kracht van de natuur maar zijn geen zorginstelling oid. 


Hibiscus snoeien in 4 stappen doe je zo

De hibiscus plant5 is een tropische plant die vrij groot kan worden als hij niet gesnoeid wordt. Als u deze plant binnenshuis gekweekt, kunt u hem het beste van tijd tot tijd snoeien om hem op een hanteerbare grootte te houden en nieuwe groei te stimuleren. Dit kan op elk moment van het jaar, maar de beste tijd om hibiscus binnenshuis te snoeien is in het voorjaar, voordat ze gaan bloeien. Zo kan de plant al zijn energie in nieuwe groei steken. Hoewel deze plant hard snoeien kan verdragen, kunt u dit het beste doen wanneer de plant actief groeit. Hier een hibiscus snoei plan in stappen:

  1. Snoei de hibiscus terug naar jou voorkeur. Dit kan tot 30 boven de grond
  2. Zijtakken wegknippen tot dat er nog 2 a 3 blijven staan
  3. Bemest de struik na het snoeien
  4. Geef hem voldoende water zodat hij weer gezond kan doorgroeien

5 voordelen van hibiscusthee

We hebben al gezien hoe geweldig de hibiscusthee is voor je gezondheid. Maar wist je dat het ook vele andere toepassingen heeft? Het werkt bijvoorbeeld ook geweldig als een natuurlijke haarverf, evenals een natuurlijke kleurstof om stoffen te verven. Als je hibiscusthee zet, gebruik dan wel een natuurlijk filter, zoals een zeef of zelfs papier, om de kleine, roodachtige deeltjes kwijt te raken. Deze thee is heerlijk voor baby's en volwassenen, en je kunt er zelfs een beetje honing aan toevoegen als je hem wilt zoeten. Hij is ook zeer verfrissend als hij ijskoud wordt geserveerd. Hier 5 gezondheidsvoordelen5 op een rij:

  1. De hibiscus thee zit vol met antioxidanten
  2. De thee verlaagd je bloeddruk
  3. Verlaagd bloedvet
  4. Kan gezond zijn voor de lever
  5. Helpt bestrijden tegen bacteriën

Hibiscus plant of op stam

Zoals we hebben gezien, is de Hibiscus een prachtige bloem die veel voordelen heeft voor onze gezondheid en ons welzijn. Dezelfde voordelen zitten echter ook in de steel van de Hibiscusbloem. De steel van de Hibiscusbloem heeft een vergelijkbare voeding verdeling als de bloem zelf. Hij is net als de bloem rijk aan vitamine C, ijzer en calcium. De stengel kan rauw of gekookt worden gegeten en heeft een soortgelijke smaak als de bloem. Hij wordt vaak gebruikt in smoothies of als ingrediënt in diverse tropische gerechten.


Herkomst hibiscus

De hibiscusbloem is ook bekend als de Mexicaanse roselle of de Chinese hibiscus. Hoewel wordt aangenomen dat de rode hibiscus oorspronkelijk uit Hawaï komt, wordt hij nu overal in de tropische gebieden van de wereld aangetroffen. Behalve voor medicinale of decoratieve doeleinden wordt de hibiscus ook gebruikt voor het maken van conserven, jam, siroop, thee en dranken. De rode hibiscus bloemen worden veel gebruikt in de Polynesische cultuur en bij religieuze ceremonies. Ze worden vaak als lei om de nek gedragen of gebruikt om altaren te versieren.


Tot slot, over de hibiscus

De rode hibiscus is een prachtige bloem. In boeketten en arrangementen geeft zij een tropische flair aan elke omgeving. Dit is een geweldige bloem om cadeau te doen aan dierbaren, vooral in de zomer of als cadeau voor leraren. Ze fleurt elke kamer op en geeft extra kleur en leven aan uw omgeving. De hibiscus is ook geweldig voor kinderen, want het is een gemakkelijke en onderhoudsarme plant die veilig is voor kinderen en huisdieren. Hij kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt in veel verschillende grondsoorten en klimaten. Dit betekent dat het een zeer gemakkelijke plant is om voor te zorgen en een geweldige manier om wat kleur en leven in je huis of tuin te brengen.

Trek in plukverse bloemen? Bekijk ze hier:

Alles over de hibiscus plant lees je hier


Geïnspireerd door onze bloemen blog?

Bekijk ook onze andere bloemen blogs in dit overzicht. Of bekijk onze plukverse bloemen collectie op deze pagina. We hebben de mooiste tulpen, pioenrozen, prachtige veldboeketten en rozen in de mooiste kwaliteit!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4