Bloemen plukvers thuis bezorgen door Pluukz

Groen cadeau als duurzaam relatiegeschenk geven? Bloemen!

Een groen cadeau past hélemaal bij deze tijd en wordt ook steeds vaker als duurzaam relatiegeschenk gegeven. Bedoelen we met een groen cadeau een duurzaam cadeau, of ook daadwerkelijk een groenkleurig cadeau? Beide. Wij vertellen waarom jij je zakenrelatie bloemen cadeau wil doen. 

Groen cadeau geven?

Dat een groen cadeau een duurzaam cadeau is, zal je vast niet verbazen. Maar wanneer mag je iets écht groen en duurzaam noemen? Wanneer er geen nieuwe materialen voor het cadeau worden gebruikt óf wanneer een product rechtstreeks uit de natuur komt. En laat dat laatste nou precies de belangrijkste reden zijn waarom bloemen het ideale groene cadeau zijn. Bloemen bevatten (vaak) niet alleen de kleur groen, maar ze zijn ook ontzettend groen doordat ze direct in verbinding staan met de natuur.

Het is een mooi natuurlijk verschijnsel dat zomaar groeit, zonder dat wij daar iets voor hoeven doen (oké, een goede verzorging is natuurlijk wel belangrijk). Met een groen cadeau als duurzaam relatiegeschenk hebben we het natuurlijk niet over ingevlogen bloemen met het vliegtuig, maar over plukverse bloemen uit het Nederlandse veld met zo min mogelijk transport. Groener kan niet!

Duurzame relatiegeschenken? Geef een groen cadeau...

Is een groen cadeau geschikt als duurzaam relatiegeschenk? Zeker! Er is vanuit bedrijven steeds meer vraag naar duurzame relatiegeschenken (en daarmee groene relatiegeschenken). De reden? Omdat het thema duurzaamheid hot topic is, ook voor bedrijven. Dus, pioenrozen kopen van eigen bodem mét een duurzame verpakking? Dan zit je altijd goed, zowel als duurzaam relatiegeschenk als geschenk voor een werknemer of collega. Je laat hiermee zien dat je een bedrijf bent dat aan de toekomst denkt en dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Plus: wie wordt er nou niet blij van een prachtig bosje bloemen?

Groen relatiegeschenk

Een bloemcadeau vervult perfect de rol van een groen cadeau. Temminste, als je bloemen van Nederlandse bodem hebt. Bloemen die ingevlogen zijn vanuit Afrika zijn natuurlijk allesbehalve duurzaam. Zo hebben deze bloemen niet alleen een lange reis afgelegd, maar zijn ze vaak ook nog eens behandeld met ontzettend veel chemische bestrijdingsmiddelen. Dit vervuilt niet alleen de bloem zelf, maar zorgt er ook nog eens voor dat je een niet-biologische bloem in handen hebt. Een bloemcadeau als duurzaam relatiegeschenk is een uitstekend idee, maar let er wel op dat de bloemen écht van Nederlandse bodem komen, zoals bij Pluukz. Dus, wil jij bijvoorbeeld een mooie bos duurzame tulpen kopen? Bekijk dan onze webshop.

Bloemen als duurzaam relatiegeschenk: hier kun je aan denken

Je wil bloemen als duurzaam relatiegeschenk geven aan een trouwe klant. Welke bloemen vallen onder de term ‘groen cadeau’ en kun je dus echt mee aankomen bij een zakelijke relatie?

Dit zijn absolute groene relatiegeschenken waar je je zakelijke relatie blij mee maakt én laat zien dat je hart voor een goed milieu hebt. Hoe je zeker weet dat je een groen cadeau (dus duurzaam relatiegeschenk) koopt? Door ze bij Pluukz te bestellen, vers van de teler zo snel mogelijk in handen van jouw zakenrelatie.

In deze situaties geef je een groen cadeau

Wanneer is het tijd om een typisch groen cadeau als duurzaam relatiegeschenk te versturen? Hier een paar situaties waar groene relatiegeschenken perfect bij passen:

  • Als je zakenpartner zelf ook duurzaam werk verricht of hier voor staat.
  • Als het bedrijf waar je werkzaam bent duurzame ambities heeft.
  • Als je aan de buitenwereld wilt laten zien dat je om duurzaamheid geeft.

Een groen cadeau combineren met een ander duurzaam relatiegeschenk

Bloemen als groen cadeau is altijd een goed idee, maar het is ook leuk om dit te combineren met een ander cadeau(tje). Soms wil je net iets meer geven dan alleen een bos prachtige bloemen, maar eerlijk is eerlijk: een bloemetje hoort er altijd bij en brengt een vrolijke sfeer. Blijf je in het duurzame thema? Combineer dan een ander duurzaam relatiegeschenk met bijvoorbeeld een volle bos pioenrozen. Zo ben je én creatief door groene cadeaus te combineren én zal je zakenrelatie je waarderen. 

Plukverse bloemen van Pluukz: de online pluktuin

Waar haal je die allerverste bloemen van Nederlandse bodem nu precies? Simpel, gewoon online. Jouw groene cadeau bestel je eenvoudig bij Pluukz, de online pluktuin (ook zakelijk bestellen). Of je nu een mooie bos tulpen aan je zakenrelatie wil geven, of dit wil combineren met een ander duurzaam cadeau: met bloemen zit je altijd goed. Wil je de bloemen versturen? Dan kun je er ook voor kiezen om bloemen door de brievenbus te sturen. Benieuwd naar het assortiment? Neem dan een kijkje in de webshop en laat je groene cadeau binnen 24 uur bezorgen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4