Zelf een droog bloemen boeket maken? Hier 8 plukverse tips!

Droogbloemen: 8 tips om je eigen droogbloemen boeket te maken

 

Droogbloemen zijn een mooi alternatief voor verse bloemen - vooral tijdens de wintermaanden wanneer verse bloemen duurder of moeilijker te vinden zijn. Ze gaan ook langer mee, waardoor ze een ideale keuze zijn voor arrangementen die je voor langere tijd wilt bewaren. Je eigen droogbloemboeket maken is eenvoudig en betaalbaar, en het eindresultaat is een prachtig stuk dat gasten zal doen vragen waar je het vandaan hebt. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om je eigen droogbloemboeket te maken, in welk seizoen je ook bent.

Kies je droogbloemen kieskeurig

Als je je eigen droogbloemen gebruikt, zorg er dan voor dat je de juiste bloemen kiest om te drogen. Rozen, bijvoorbeeld, zijn een goede keuze voor verse boeketten, maar ze zijn niet geweldig voor droogbloemen. Sommige bloemen zijn te teer om goed te drogen, en andere, zoals rozen, hebben een hoog watergehalte dat maar tot een bepaalde hoeveelheid kan worden gereduceerd. Sommige bloemen zijn gemaakt om te drogen, maar andere kun je het beste vers gebruiken.

Bloemen welke geschikt zijn om te drogen zijn:

Droogtechnieken: drogen met papier, touw en gaas, en met een droogoven.

Bloemen drogen met papier: De gemakkelijkste manier om bloemen te drogen is met papier. U kunt krantenpapier of papieren handdoeken gebruiken. Leg uw bloemen op het papier, op een manier zoals u wilt dat ze in het boeket worden gerangschikt als ze droog zijn. Doe de bloemen vervolgens in een plastic zak of grote bak met een deksel. Zorg ervoor dat de bloemen de wanden van de zak of bak niet raken.

Bloemen drogen met touw: Om bloemen met touw te drogen, heb je een lang stuk katoen- of henneptouw nodig. Je kunt ook lint gebruiken, maar touw is steviger en gaat langer mee. Knoop een uiteinde van het touw en haal de bloemen door het andere uiteinde. Als je de bloemen aan het touw hebt bevestigd, knoop je het andere uiteinde vast om de bloemen op hun plaats te houden.

Gaas drogen: Gaas is een geweven stof die geweldig is voor het drogen van bloemen. Je kunt het in elke hobbywinkel kopen. Als u van plan bent gaas te gebruiken voor boeketten op lange termijn, kunt u ook synthetisch of katoenen gaas kopen. Om bloemen op gaas te drogen, zorg je er eerst voor dat de stof schoon en helemaal droog is. U kunt eventueel ook een strijkijzer gebruiken om de stof te strijken. Schik vervolgens de bloemen op de doek en druk ze stevig aan. Als je klaar bent, rol je de stof op met de bloemen erin, en bind je hem vast met een lint. Zorg ervoor dat de bloemen stevig tegen de stof aangedrukt zijn.

Voeg accenten toe aan uw boeket.

Als je je droogbloemboeket hebt gemaakt, kun je wat accenten toevoegen om je creativiteit en stijl te laten zien. Je kunt de gedroogde bloemen combineren met wat lint, zoals een zwart satijnen lint of een fluwelen lint. Je kunt ook op zoek gaan naar andere droogbloemen om aan je boeket toe te voegen. Je kunt gedroogde bloemen vinden in ambachtelijke of bloemenwinkels. Je kunt ook andere dingen gebruiken, zoals miniatuurfiguurtjes, om accenten aan je boeket toe te voegen. Ook is het natuurlijk mogelijk om droogbloemen te combineren met andere elementen uit de tuin zoals pampesgras, granen of andere grassen en groene planten welke goed te drogen zijn. Weet je niet zeker welke plant geschikt is om te drogen? Bekijk dit dan door gewoon een plant of steel te pakken en deze een dag zonder water neer te leggen. Is de plant of steel nog stevig dan is deze geschikt. Is hij helemaal slap kies dan iets anders voor in je droogboeket.

Ons gedroogde bloemen assortiment:

We hebben heerlijke brievenbus droogbloemen en andere grotere boeketten met droogbloemen. Bekijk ze hier:

Op zoek naar andere bloemen om te drogen? We helpen graag stel je vraag via de chat of mail naar support@pluukz.nl. 

Wees creatief met de manier waarop je je boeket droogbloemen schikt.

Bij het schikken van een boeket droogbloemen moet je denken aan kleur en vorm. Je kunt je droogbloemen in een boeket schikken, maar je kunt ze ook gebruiken om de muren of tafel van je kamer te versieren. U kunt ook een krans van droogbloemen maken met uw bloemen. Je kunt ze ook gebruiken om cadeaubonnen te versieren. Je kunt je droogbloemen ook gebruiken om andere decoraties te maken, zoals droogbloemcollages of droogbloemen bloemstuk. Zo zijn de droog bloemen eigenlijk overal voor te gebruiken en zijn deze eigenlijk veel duurzamer dan een gewoon bloemen boeket doordat ze veel langer mee gaan.

Probeer verschillende soorten bloemen voor verschillende seizoenen.

Bij het kiezen van de droogbloemen die je in je boeket wilt gebruiken, moet je in gedachten houden dat verschillende bloemen verschillende geuren, kleuren en betekenissen hebben. Je kunt de bloemen hieronder gebruiken om verschillende seizoenen te vertegenwoordigen: Lente: tulpen, narcissen, en hyacinten zijn allemaal bloemen die in volle bloei staan tijdens de lente. Je kunt ook zonnebloemen gebruiken, die worden geassocieerd met het zomerseizoen net zoals: rozen, pioenrozen, madeliefjes en lelies zijn allemaal goede keuzes voor droogboeketten die staan voor de zomer. Herfst: De kleuren van de herfst zijn vurig, dus je zult bloemen willen kiezen die rood, oranje en geel bevatten. Voorbeelden van herfstbloemen zijn chrysanten en goudsbloemen. Winter: Veel bloemen worden geassocieerd met de winter, zoals kerststerren, maretak, hulst en klimop. Je kunt ook bessen gebruiken in je droogboeketten, want die worden geassocieerd met de winter zoals een ilex of takken van de spar.

Verpakking voor de droogbloemen.

Als je boeket gedroogde bloemen af is, wil je het inpakken om het veilig te houden tijdens het vervoer tenminste als je het weg gaat geven. Je kunt inpakpapier of decoratieve zakken gebruiken, afhankelijk van het type boeket dat je hebt gemaakt, om het veilig te houden tijdens het vervoer.

Ben je niet zo een creatieveling en bestel je liever plukverse bloemen? Laat dan  bloemen bezorgen welke we met veel passie en liefde versturen op een dag naar keuze! 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4