Alles over de Anthurium

De kunst van de Anthurium: hoe te verzorgen en alles over de verschillende soorten

Anthurium is een geslacht van ongeveer 1.000 soorten bloeiende planten die inheems zijn in Amerika. Het geslacht Anthurium maakt deel uit van de familie Araceae, waartoe ook aroiden als Philodendron, Dieffenbachia en Spathiphyllum behoren. Anthuriums worden vaak geteeld als kamerplanten of als sierplanten in tuinen. Ze staan bekend om hun mooie, lang houdbare bloemen, die verkrijgbaar zijn in een breed scala van kleuren. Anthuriums zijn gemakkelijk te verzorgen, maar er zijn een paar dingen die u moet weten om ze gezond te houden. In dit artikel geven we u een spoedcursus Anthurium Verzorging. We zullen u ook kennis laten maken met enkele van de meest populaire Anthurium soorten.


Hoe verzorg je een Anthurium?

Anthuriums houden van fel licht (maar geen direct zonlicht), en een temperatuur tussen 15 en 25 graden celcius. Te veel licht kan ervoor zorgen dat de bladeren geel worden en afvallen, terwijl te weinig licht ervoor zorgt dat de plant heel langzaam groeit. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Anthuriums houden van een hoge luchtvochtigheid, maar willen niet in een zompige omgeving staan. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door de plant op een schaal met kiezelstenen en water te zetten. Het water moet zo ondiep zijn dat de wortels niet onder water staan. U kunt ook een vochtbak, een potdeksel of plastic folie gebruiken om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen. Wanneer u een anthurium water geeft, moet u ervoor zorgen dat de plant voldoende water krijgt, maar niet te veel. Te weinig water kan de bladeren geel doen verkleuren en afvallen, te veel water kan wortelrot veroorzaken.


Oorsprong van de Anthurium

Anthuriums komen oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Het zijn veel voorkomende kamerplanten in gematigde en tropische klimaten over de hele wereld. Ze zijn vooral populair in Aziatische culturen waar ze zowel binnen als buiten worden geteeld. Anthuriums, zoals veel andere tropische planten, werden eeuwenlang in tropische klimaten gekweekt voordat ze in gematigde klimaten werden geïntroduceerd. Anthuriums worden commercieel geteeld in Midden-Amerika, het Caribisch gebied en delen van Zuid-Amerika. Het zijn ook veel voorkomende kamerplanten in de V.S., het Verenigd Koninkrijk en Japan. Anthuriums worden al eeuwenlang geteeld, en er zijn veel verschillende variëteiten ontwikkeld.


Deze Zuid-Amerikaanse plant is bekend om

Haar langdurige bloemen: Sommige Anthuriums bloeien één keer per maand of langer, waardoor ze uitstekende kamerplanten zijn. - De grote bladeren: Anthuriums hebben grote, glanzende bladeren die bijdragen aan hun sierwaarde. Het gemak van de groei: Anthuriums groeien snel en zijn gemakkelijk te vermeerderen. Ziektebestendigheid: Anthuriums zijn zeer goed bestand tegen ziekten en plagen. De grote verscheidenheid aan kleuren en patronen: Anthuriums zijn er in een breed scala van kleuren, waaronder rood, roze, oranje, geel, zwart, wit, kastanjebruin en paars. Ze komen ook voor in een verscheidenheid van patronen, waaronder gestreept, gevlekt, gevlekt en gemarmerd.

 

Anthurium inspiratie


Een anthurium verpotten

U hoeft een anthurium niet elk jaar te verpotten, maar doe het wel eens in de paar jaar. Anthuriums houden van een beetje wortelgroei, en af en toe verpotten voorkomt dat de wortels te groot worden voor de pot waar hij eerder in groeide. Als een plant vele jaren in dezelfde pot heeft gestaan, zullen de wortels de pot hebben gevuld, waardoor het voor de plant moeilijker wordt om voldoende water en voedingsstoffen te krijgen. Het is dus belangrijk om een anthurium om de paar jaar te verpotten. Wanneer u een anthurium gaat verpotten, kies dan een pot die iets groter is dan de oude pot. Als u hem een te grote pot geeft, kan hij wortelrot krijgen. Anthurium wortels houden niet van nattigheid, dus zorg ervoor dat de nieuwe pot een goede drainage heeft.


Hoeveel water gebruikt een anthurium

Anthuriums houden van vochtig, maar niet te nat. Ze moeten altijd wat droge grond in hun pot hebben, maar de rest moet vochtig zijn. U kunt zien of een plant water nodig heeft door met een vinger ongeveer een centimeter in de grond te drukken. Als de grond droog is, is het tijd om water te geven. U moet een anthurium water geven als de bovenste centimeter van de grond droog is. Geef water tot het water uit de bodem van de pot loopt. De plant mag niet onder water komen te staan, maar ook niet zo droog dat hij verwelkt. Geef de plant elke week of om de week water.


Verschillende soorten Anthurium

Er zijn meer dan duizend soorten Anthurium, maar de meest voorkomende zijn Anthurium clarinervium, anthurium crystallinum, Anthurium andreanum, Anthurium scherzerianum, Anthurium tominii, Anthurium augustum, Anthurium hybridum, Anthurium hybriden en Anthurium parviflorum. Dit is slechts een greep uit de vele Anthurium variëteiten die u kunt telen. Elke soort heeft zijn eigen set verzorgingsinstructies. Informatie over de verzorging van elke Anthurium Soort kunt u vinden op bijvoorbeeld wikipedia anthurium


Tot besluit

Anthuriums zijn prachtige kamerplanten die er zijn in een breed scala van kleuren. Deze Zuid-Amerikaanse plant staat bekend om zijn langdurige bloemen, grote bladeren, gemakkelijke groei en vermogen om ziektes te weerstaan. Er zijn meer dan duizend soorten Anthuriums, en elke soort heeft zijn eigen verzorgingsinstructies. Informatie over de verzorging van elke Anthurium Soort kunt u vinden op deze website of door een zoekopdracht op internet.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4