Bloemen maken vrolijk en blij. In dit pluknieuws alles over bloemen en zijn kleuren en geuren. Dit de betekenissen achter de verschillende bloemen kleuren en geuren

Bloemen maken vrolijk! Hier lees je hoe dat komt...

Bloemen en hun geweldige kleuren en geuren maar waarom zorgen bloemen voor een lach op iemands gezicht? Wij weten heel goed waarom. We staan bij Pluukz de hele dag in deze prachtige bloemenwereld en dat zorgt voor geluk. Waarom? Lees dan snel het hele blog!

Bloemen en hun prachtige kleuren 

Bloemen kleuren het leven en fleuren jou op. Kleuren roepen emoties in ons op. Emoties die gekoppeld zijn aan bloemen kunnen bijvoorbeeld zijn blijdschap, ontspanning, enthousiasme en vreugde zijn. Iedere kleur heeft zijn eigen boodschap en emoties. Hieronder voorbeelden van diverse bloemen kleuren en hun emoties:

 • Roze bloemen : schoonheid, liefde, zorg, medeleven, kalmerend
 • Gele bloemen : verwarmend, stimuleren, sprankelend, positiviteit 
 • Rode bloemen : liefde, passie, kracht, opwinding, verlangen
 • Witte bloemen : schoonheid, puur, afscheid, maagdelijk
 • Oranje bloemen : feestelijk, inspirerend, actief, warm
 • Paarse bloemen : vertrouwen, transformatie, inspiratie, intuïtie 
 • Blauwe bloemen : helder, stabiliteit, wijsheid, loyaal

 • Doornaar bovengenoemde kleuren te kijken kun je jou bloemen cadeau een extra onderliggende boodschap meegeven. Bloemen geven is natuurlijk bij voorbaat al leuk en door de juiste kleur te kiezen geeft je ook die onbewuste boodschap mee als je de bloemen weggeeft of de bloemen laat bezorgen. 

  Bloemen en hun geuren

  De geuren van bloemen worden verwerkt in het limbisch systeem oftewel het emotionele brein. In jip en janneke bloementaal houdt dit in dat geuren worden gekoppeld aan eerdere herinneringen. Doordat bloemen vaak worden gegeven met blije momenten weet ons brein dus maar al te goed dat als hij bloemen geuren ruikt dit direct wordt verbonden met een glimlach. Ook worden de geuren van bloemen vaak geassocieerd met de lente en zijn prachtige kleuren en geuren.

  Bloemen zorgen voor een glimlach

  Voor de lente gaat natuurlijk een donkere regenachtige periode van herfst en winter vooraf waardoor veel mensen iets minder blij zijn en tekort vitamine D hebben wat invloed heeft op jouw welzijn. Als in het voorjaar dan eindelijk de zon begint te schijnen en allerlei kleuren en geuren van buiten jouw welzijn enorm positief beïnvloeden wordt dit ook op deze manier opgeslagen in jou brein. 

  Doordat de bloemen blijdschap brengen zit dit ook op deze manier opgeslagen in jouw brein. Op het moment dat je bloemen geeft aan jezelf of een ander worden de kleuren en geuren direct gekoppeld aan deze blijdschap. Zo zorgen de bloemen en zijn geuren altijd voor blijdschap en positiviteit! 

  Dat bloemen een glimlach bezorgen weten we inmiddels maar al te goed. We vinden het fantastisch om zoveel vreugde te verspreiden door het land samen met onze trouwe Pluukz community en plukverse bloemen. Al die gelegenheden waarbij bloemen geven een prachtig gebaar zijn zorgt ervoor dat we iedere dag weer nieuwe inspiratie vinden om door te gaan. 

  Online bloemen bestellen bij Pluukz zorgt voor die glimlach. Combineer de kleur van de bloemen die je kiest met een persoonlijke boodschap en laat deze bloemen bezorgen op de datum die jij maar wilt. 

  Voorjaarsbloemen voor in de tuin

  Wil je jouw tuin opfleuren met de eerst bloeiende voorjaarsbloemen? Kies dan voor bijvoorbeeld een sneeuwklokje. Sneeuwklokjes zijn echte voorjaarsbloemen voor in de tuin. Deze kunnen al bloeien van af januari of februari. Wanner ze bloeien is natuurlijk afhankelijk van de buitentemperaturen.
  Andere echte voorjaarsbloemen zijn natuurlijk de narcis, krokussen en de tulpen. Zelf hebben we de tuin vol staan met de sneeuwklokjes, narcissen en tulpen. Deze voorjaarsbloemen zorgen er voor dat je de lente heerlijk vroeg beleeft. Zodra de zon enigszins begint te schijnen zullen deze voorjaarsbloemen direct beginnen met bloeien en jouw tuin lekker kleuren. 

  Een van onze favoriete bloemen in het voorjaar is ook de pioenroos! Dit zijn prachtige elegante bloemen die perfect zijn om je moeder, oma, vriendin of iemand anders mee te verrassen. Pioenrozen kopen? Ook die wordt plukvers geplukt en razendsnel verzonden!

  De top 10 meest populairste bloemen in Nederland

  Er bestaan zo duizenden soorten bloemen. De belangrijkste categorieën bloemen worden verdeeld in voorjaarsbloemen, zomer bloemen, en bloemen die bloeien in de herfst. De top 10 meest populairste bloemen in Nederland zijn:

  1. Rozen
  2. Tulpen
  3. Gerbera
  4. Chrysanten
  5. Anjer
  6. Zonnebloemen
  7. Amaryllis
  8. Hortensia
  9. Lelie
  10. Narcissen 

  Doordat onze roots zich bevinden in het bloembollen vak en onze familie tulpen kweekte is de tulp onze favoriete bloem. Je hebt deze in wel duizend verschillende soorten tulpen welke onderverdeeld worden in 8 hoofd kleuren bloemen. De 8 bloemen kleuren van de tulpen zijn: witte tulpen, oranje tulpen, gele tulpen, rode tulpen, rood gele tulpen, rood witte tulpen, roze tulpen, paarse tulpen. Tulpen kopen kan ook eenvoudig online bij Pluukz!


  Online Bloemist

  Door bloemen te bestellen bij een online bloemist zorgt we samen voor een duurzamere bloemen sector. Door de online bloemist haal je jouw bloemen namelijk vers van de kweker. Door plukverse bloemen bij de kweker te halen worden deze hierdoor minder ver getransporteerd tussen kwekerij en jou vaas. Naast dat er minder transport plaatsvindt zijn de dagen tussen de kwekerij en jou vaas ook vaak minder. Soms is dit niet langer dan een dag. Zo blijven de bloemen en de tulpen veel langer in de vaas staan. Dit kan zelfs zorgen dat sommige bloemen en tulpen zelfs wel 14 dagen in de vaas staan! 

  Onder andere te bestellen bij ons:

  Bloemenwinkel in de buurt

  Als online bloemenwinkel zijn we altijd in de buurt. Zo is Pluukz de online bloemist die je altijd bij de hand hebt en snel bloemen kan leveren. Tenminste als je een internet verbinding en een apparaat hebt waarmee je het internet op kunt. Onze online bloemenwinkel is natuurlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week open. Zo beschik je altijd over plukverse bloemen. Voor 12:00 besteld is de volgende dag in de vaas! 

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen

  Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  1 van 4