Lees hier waarom bloemen en planten op het werk gezond zijn!

Bloemen en planten op kantoor: dit zijn de voordelen

Een bloem of plant op de hoek van je bureau en een kamerplant in de hoek van het kantoor: bloemen en planten op kantoor zijn helemaal hip. En terecht! Want wist je dat bloemen en planten veel voordelen met zich meebrengen?

Onderzoek wijst uit: bloemen en planten op kantoor zijn gezond

De voordelen van bloemen en planten op kantoor zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen, er is echt onderzoek naar gedaan. Zo wijzen verschillende onderzoeken uit dat een groen kantoor onder andere voor minder stress zorgt. Doordat bloemen en planten een huiselijk gevoel geven voelen werknemers zich meer op hun gemak. En dat is wat je wil!

Wist je dat zelfs uit onderzoek blijkt dat het ziekteverzuim minder is als iedere werknemer een plant op zijn of haar bureau heeft? Standaard een plant en regelmatig nieuwe tulpen kopen voor werknemers is zo’n slecht idee dus niet. Minder ziekteverzuim is namelijk minder afwezigheid, meer werk verrichten en dat zorgt uiteindelijk weer voor meer winst. Als dat bloemen en planten op kantoor geen goede investering maakt…

1.     Planten zijn luchtzuiveraars

Op naar het eerste voordeel van planten. Onder planten verstaan we trouwens ook bloemen, aangezien de bloem een deel van een plant is. Planten zorgen voor een schone en zuivere lucht, iets wat belangrijk is in een gezonde werkomgeving. Een groen kantoor met planten en bloemen zet CO2 (kooldioxide) om naar zuurstof en hiermee filteren ze gelijk schadelijke stoffen uit de lucht. Schadelijke stoffen en micro-organismen worden vanuit de lucht opgenomen en vervolgens via bladeren afgebroken in de wortels.

Nog een voordeel voor je hardwerkende collega’s: vieze luchtjes in de ruimte verdwijnen, de kans op hoofdpijn is kleiner en planten zorgen voor een vochtige lucht. Kom maar op met die deadlines!

2.   Bloemen en planten zorgen voor creativiteit, productiviteit en meer concentratie

Bloemen en planten op kantoor zorgen voor een groene werkplek wat nog meer handige voordelen met zich meebrengt. Reden om vandaag nog bloemen en planten voor op kantoor aan te schaffen: een groen kantoor zorgt voor 15% (!) meer productiviteit, blijkt uit onderzoek. Bloemen en planten laten ons rustiger voelen en dat zorgt weer voor meer ruimte in ons hoofd én voor nieuwe, geniale ideeën. Ook het concentratievermogen van werknemers wordt verbeterd, doordat bloemen en planten voor een schone lucht zorgen. Tijd om bloemen en planten naar je kantoor te slepen.   

3.    Een fleurige kantooraankleding met bloemen

Naast alle gezonde voordelen van planten en bloemen is een groen kantoor natuurlijk ook leuk voor het oog. Kleurrijke pioenrozen kopen om het kantoor op te leuken? Doen! Fleurige bloemen zorgen voor gezellige en aangename kantooraankleding. Bloemen en planten op kantoor dragen bij aan de uitstraling van je bedrijf. Ook niet geheel onbelangrijk: ze zorgen voor een positieve eerste indruk van klanten (en potentiële klanten) en zakelijke relaties. Dat wil je! Een groene werkplek gevuld met bloemen en planten zorgt ervoor dat een bedrijfspand echt opfleurt.

4.    Bloemen en planten zorgen voor een gemoedelijke sfeer op de werkvloer

Een gemoedelijke werksfeer is allesbepalend voor de productiviteit en het op hun gemak voelen van collega’s. Dat is waarom het eigenlijk een must is om een groen kantoor te creëren. Vooral bloemen maken mensen vrolijk (ook dit blijkt weer uit onderzoek) en het geeft een positieve blik op zaken. Onder een gemoedelijke sfeer verstaan we ook goede onderlinge communicatie. Bloemen en planten op kantoor laten collega’s onderling goede gesprekken voeren. Zo blijkt dat collega’s sneller bereid zijn om een vraag te stellen of een praatje te maken. Dit zorgt weer voor een betere werksfeer en werkbeleving.

Meer succes, minder stress en meer productiviteit op kantoor? Bestel bloemen en planten! (zakelijk bloemen bestellen mogelijk bij Pluukz)

Wil jij ook bloemen en planten op kantoor? Bestel vandaag nog bij Pluukz!

En, ben jij ook overtuigd om bloemen en planten voor op kantoor te halen? Dat kan bijna niet anders, nadat je bovenstaande voordelen hebt gelezen. Maak collega’s (en jezelf) blij met een groen kantoor door middel van mooie – en gezonde – bloemen en planten. Hoe meer, hoe beter! 

Bekijk ter inspiratie eens onze:

Online pluktuin Pluukz staat voor je klaar om de mooiste bloemen te bezorgen. Van tulpen, pioenrozen tot prachtige boeketten: we hebben het allemaal. Neem vandaag een kijkje in onze webshop en versier je kantoor morgen al (als je vóór 12:00 bestelt) met vrolijke bloemen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4