Anjers | hier lees je alles over deze lente bloem!

Anjer: de bloem die ieder huis zal opvrolijken!

‍Anjers zijn de perfecte aanvulling voor elke lentetuin. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze ideaal zijn voor elk huis. Anjers zijn een perfecte aanvulling voor lentetuinen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben gemakkelijk herkenbare bloemblaadjes. Zelfs beginnende bloementuiniers kunnen ze met weinig moeite kweken. Hun geurige bloesems voegen ook een aangename geur toe aan jouw huis wanneer je ze rond uw woonkamer of eettafel zet als decoratie binnenshuis, of zelfs in vazen op jouw bureau als kantoordecoratie. Anjerplanten zijn zo veelzijdig dat ze in bijna elke kamer van uw huis kunnen worden gebruikt. Lees verder om te ontdekken hoe je anjers in je huis kunt gebruiken - van decoratieve stukken tot natuurlijke remedies en geurige aroma's!

Waar komt de anjer vandaan?

Oorspronkelijk komen de bloemen uit Europa en Azië. Daarnaast komen er ook varianten welk uit Afrika komen. Anjers zijn niet specifiek voor een bepaald seizoen, ze kunnen bijna het hele jaar door gekweekt worden, als je maar de juiste groeiomstandigheden in gedachten hebt. Maar er is een specifieke tijd van het jaar dat ze op hun best zijn - de lente. Er zijn verschillende soorten anjers, elk met verschillende verzorgingseisen en variërende kleur en geur. Anjers heb je in alle kleuren van de regenboog. Anjers zijn populair omdat ze een veelzijdige bloem zijn die bijna overal geplaatst kan worden. Ze hebben ook een lange levensduur, zodat je niet elke dag nieuwe bloemen hoeft te kopen!

De beste verzorgingstips voor anjers

Met deze anjer verzorgingstips geniet jij zolang mogelijk van de de bloemen in huis! De Anjer kun je net als alle bloemen gewoon schuinafsnijden aan de onderkant van de steel. Verwijdern de onderste bladeren zodat er geen blad in het water staat. Pak een schone vaas. Schik deze naar wens. En voila geniet van de bloemen! Online Anjers bestellen? Dit kan hier...

Tip: knip de anjer in verschillende hoogte waardoor je een speels en natuurlijk effecht krijgt. Als je wil dat jouw anjers langer meegaan, bewaar ze dan op een koele plek in de huiskamer. Zo blijven ze langer goed en ruiken ze lekkerder. Zet de anjers in een vaas met een paar takjes verse bladeren om de kamer op te fleuren.

Wanneer geef je een Anjer?

Een anjer kun je geven op elk moment. Hij heeft geen specifiek geef moment of speciale dag. Dus kan hij jaarrond worden gegeven!  Andere dagen waarop je de bloemen kunt geven zijn tijdens het nieuwjaar, op de verjaardagen van jouw geliefden en vrienden. Er zijn ook verschillende gelegenheden waarbij je bloemen als cadeau kunt geven. De anjers is perfect voor speciale gelegenheden zoals Pasen en Moederdag gezien het een heerlijke voorjaarsbloem is.

Wat is de genezende kracht van de anjer?

Anjers worden gebruikt vanwege de helende eigenschappen in de bloemen. Ze staan erom bekend depressie en angst bij mensen te verminderen, gevoelens van welzijn en ontspanning te verhogen, en de geest te helpen kalmeren en verzachten. Anjers staan ook bekend om hun ontstekingsremmende en angstremmende eigenschappen. Dit maakt ze ideaal voor mensen die een moeilijke tijd doormaken of die last hebben van angst of depressie. Je kunt anjers gebruiken om je zenuwen te kalmeren en je geest tot rust te brengen door er een paar in een vaas te zetten en die op je eettafel of bureau te zetten.

Hoe plant je de tuinanjer in de pluktuin?

Anjers dien je voor je ze in de tuin kunt planten even voor te zaaien in kweekbakjes dit doe je in maart / april. Hierna kun je ze in mei buiten planten op een zonnige plek. Zorg dat je ze op een goed gedraineerde ondergrond plant gezien ze niet houden van natte voetjes. Geef ze af en toe water maar dus niet te veel. Je dient de bloemen ook op te binnen hetzelfde als bijvoorbeeld een druiven struik. De bloemen zijn zo nu en dan niet sterk genoeg om zichzelf rechtop te houden.
Het is ook mogelijk om de anjer in potten te planten. Zorg dat je dan een pot pakt waar gaatjes in de onderzijde aanwezig zijn zodat het water weg kan lopen. Geniet van de bloemenzee!

Samenvatting

Anjers zijn gemakkelijk te kweken, en ze zijn er in een verscheidenheid van kleuren, waardoor ze ideaal zijn voor elk huis. Je kunt ze ook buiten, in potten of binnenshuis planten. Als je ze cadeau krijgt, zet ze dan in een vaas en geef ze goed water, zodat ze kunnen bloeien. Dit houdt ze gezond en ze zullen ook langer bloeien. Ze staan ook bekend om hun genezende kracht, waardoor ze een jou in moeilijke tijden helpen en dus aanwinst zijn voor elk huis! Op zoek naar anjers of liever tulpen, rozen of andere bloemen bestellen? Of bekijk onze plukverse boeketten of bloemen abonnement hier. 

Have a flowerful day, 

Ton - Team Pluukz

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 4