Verzorgingstips

Zo lang mogelijk genieten van jouw bos bloemen

Tulpen

Kies de juiste vaas

Tulpen vinden het heerlijk om zich lekker uit te strekken en groeien nog minstens 2 duimlengtes wanneer ze op het water staan. 

Kies een vaas die tot minstens halverwege de stengels komt. Zo hebben ze ruimte om te groeien zonder dat ze over elkaar heen hangen.

Schuin afsnijden

We weten het allemaal en toch doen we het vaak niet: even schuin afsnijden die bloemen. Waarom? Zo nemen ze meer water op en blijven ze langer staan. En dit mag je gerust na een paar dagen nog eens doen, alleen maar goed voor de watertoevoer. Let wel op je vingers.

Schoon en fris water

Tulpen worden gelukkig van schoon en fris water. Door het water om de dag te verversen, blijven de tulpen langer in leven. Zij blij, jij blij. Voeg een schepje suiker aan het water toe om te zorgen dat het water langer schoon blijft. Suiker heeft namelijk een antibacteriële functie waarmee je de tulpen tegen besmetting beschermt.

Juiste plek & combineren

Tulpen reageren sterk op zonlicht en zullen sneller opengaan wanneer je ze in direct zonlicht zet. Wees daarnaast voorzichtig met andere bloemen. Wil je een vrolijk veldboeket maken? Tulpen verwelken snel als je er narcissen bijzet. Rozen en hortensia’s zijn geen enkel probleem.