Plukboeket, veldboeket of wildboeket wat is het verschil en hoe maak je deze? Lees het hier. Bloemen bestellen plukvers vers van de kweker!

Wat is een plukboeket en hoe maak je het?

Wat is een plukboeket eigenlijk? Je ziet het in bloemenwinkels en op internet vaak voorbijkomen en het is helemaal in. Het valt onder de categorie doe-het-zelf en het wordt ook wel een veldbloemen boeket genoemd. Meer weten? Pluukz vertelt het je.

Wat is een plukboeket?

Het klinkt helemaal gezellig en mooi, een plukboeket. Maar wat is het eigenlijk? Een plukboeket kun je ook zien als een hoog-laag boeket. Dit houdt in dat het een boeket is met bloemen van verschillende hoogtes, wat het een speels boeket maakt. Verschillende lengtes, kleuren én verschillende bloemen in één boeket? Dat is een plukboeket. Zo’n boeket bestaat relatief uit weinig bladgroen, zodat de bloemen er echt uitspringen.

Een plukboeket: betekent dat dat de bloemen geplukt zijn? Ja. Je kunt ze zelf plukken als je een mooie pluktuin hebt, maar plukboeketten zijn ook bij de (online) bloemist beschikbaar. Geen eigen pluktuin? Geen zorgen, een plukboeket van online pluktuin Pluukz ziet er uit alsof je ‘m helemaal zelf geplukt hebt.

Wat is het verschil tussen een plukboeket en een veldboeket?

Plukboeket, veldboeket, wildboeket: wat is het verschil? Niks. Alle drie betekenen ze precies hetzelfde. De verschillende benamingen voor dit boeket staan symbool voor waar de bloemen vandaan komen en wat de achterliggende gedachten ervan is. Ze zijn namelijk vers geplukt in het veld of in het wild (net hoe je het wil noemen).

Zo maak je zelf een mooi plukboeket

Kan je zelf ook zo’n mooi plukboeket maken? Ja, hoor! Daarvoor heb je alleen een portie geduld en wat verzorging-skills voor nodig. Geduld hebben is wel belangrijk bij een pluktuin (lees: wachten totdat je plukbloemen gegroeid zijn). Om een leuke, nonchalante look te creëren voor je veldbloemen boeket moet je op hetvolgende letten:

  • Bepaal van tevoren wat voor plukboeket je wil maken: je kunt voor een speels, kleurrijk boeket kiezen of juist voor een rustig boeket met één kleur.
  • Pluk een paar bloemen die centraal staan in het boeket (pioenroos, tulpen of een andere bloem)
  • Vervolgens pluk je wat fijnere bloemen waarmee je het veldbloemen boeket aanvult.
  • Ga voor bloemen met verschillende structuren: hoe meer, hoe speelser!

Deze bloemen wil je in een veldbloemen boeket hebben

Wie een plukboeket bestelt of zelf maakt wil natuurlijk het mooiste boeket om te geven of voor in eigen vaas. Hoe maak je het mooiste plukboeket? Door een prachtige, opvallende bloem centraal te stellen. Vraag je je af of pioenrozen kopen een goed idee is, zodat je een mooie en opvallende bos krijgt? Het antwoord op deze vraag: absoluut! De pioenroos is een prachtige en opvallende bloem met ook nog eens een mooie betekenis (deze betekenis verschilt weer per kleur). Ook tulpen kopen voor een veldbloemen boeket is een goed idee, want ook die stelen de show in jouw plukboeket.

Je eigen pluktuin maken met bloemzaden en bloembollen

Droom jij van een eigen pluktuin, zodat jij altijd je eigen plukboeket kunt maken? Dat kan! En zo moeilijk is het niet. Wat je nodig hebt is een tuin of een openbare plek, bloemzaden, geduld en dus die goede verzorging-skills. Je bestelt online wat bloemzaden, deze plant je voor het voorjaar (vanaf maart). Verzorg ze goed, heb geduld totdat de bloeien groeien en je kunt het hele voorjaar en de zomer genieten van je eigen geproduceerde pluktuin. Wanneer je bloembollen precies plant is afhankelijk van het soort bloem dat je wil planten. Meer weten over wanneer, hoe en welke bloembollen je in je eigen pluktuin kunt planten? Bekijk dan onze pagina over de pluktuin.

Plukboeket van pluktuin expert Pluukz

Wil jij je eigen veldbloemen boeket samenstellen, zodat je zelf altijd een vers plukboeket in huis hebt of zodat je altijd een zelf een bos kunt plukken als cadeau? Bestel dan vandaag nog je bloembollen bij online pluktuin Pluukz. Expert in bloemen én bloemencadeaus. Als je vandaag vóór 12:00 bloemzaden of bolmengsel bestelt, heb je het morgen al in huis en kun je snel aan de slag met je pluktuin.

Bij Pluukz ben je ook aan het juiste adres als je andere bloemen cadeau wil geven. Zo hebben we ook prachtige volle bossen tulpen, rozen, pioenrozen of andere boeketten. Wil je iemand verrassen met bloemen door de brievenbus? Ook die kun je bij ons bestellen. Vers van de teler zo snel mogelijk naar de vaas, dat is Pluukz.

Back to blog