4 tips om jou pioenrozen lang in de vaas te houden! Pluukz de online pluktuin en bloemist!

Pioenrozen: 4 tips om jou pioenrozen zo lang mogelijk mooi in de vaas te laten staan!

 

Pioenen zijn zo mooi, maar gaan vaak maar een paar dagen mee nadat je ze thuis hebt gekocht. Deze tere bloemen hebben de neiging om snel te verwelken en uiteindelijk bruin te worden of de bloemblaadjes links en rechts te laten vallen. Je hebt misschien gehoord dat de truc om pioenen lang te bewaren is om ze vaak vers water te geven of suiker toe te voegen. Maar waarom werkt dat? En wat kun je nog meer doen om de pioenrozen goed op de vaas te houden? Hier zijn drie manieren om de pioenrozen langer te houden en tips over hoe blijven ze fris en mooi.

1. Bewaar de pioenen op een koele plaats

Als je jouw pioenen lang wilt bewaren, is het eerste wat je moet doen is de pioenen koel houden. Zodra je ze thuis brengt, geef je ze een koele plek in je huis. Dus niet voor het raam in de zon. Zo voorkom je dat de bloemen sneller verwelken en geniet je vele malen langer van de bloemen. 

2. De bloemen van de pioenrozen openen niet

Spoel dan de bloemen af met warm water. Als ze net even te rauw zijn gesneden door de kweker kan er nog een suikerlaagje op de knop zitten waardoor het dicht geplakt blijft. Met lauw warm water spoel je dit er gemakkelijk af waardoor hij binnen enkele dagen open zal gaan. 

3. Voeg een schepje suiker toe voor een antibacterieel effect

Als je de pioenrozen langer wilt bewaren, voeg dan een schepje suiker toe aan het vaaswater. Het suikerwater helpt de pioenrozen langer vers te houden door een antibacterieel effect in de vaas te creëren. De pioenrozen zullen niet alleen langer vers blijven, maar ze zullen ook langer meegaan.

4. Ververs het vaaswater regelmatig.


Zelfs als je een schepje suiker aan het water toevoegt, zul je het water regelmatig moeten verversen. Pioenen moeten in vers, schoon water staan. Je kunt het water één keer per dag, om de dag, of één keer per week verversen, afhankelijk van hoe snel het water troebel ziet. 


Doordat onze bloemen komen vers van de kweker staan ze langer in de vaas

Pioenrozen kopen vers van de kweker kan of langs de weg of gemakkelijk online. Dit laatste kan eenvoudige in onze online bloemen webshop. Wij zijn de online bloemist die met veel liefde de mooiste bloemen van de kwekers uitzoekt. Onze bloemen cadeaus toveren graag een glimlach op jouw gezicht! Of natuurlijk naar iemand naar wie je ze cadeau doet! 


Bloemen online bestellen bij dé online pluktuin

Als je een speciale gelegenheid wilt vieren, maar geen tijd hebt om naar een bloemist te gaan en de juiste bloemen uit te zoeken, kun je bloemen online bestellen en ze direct bij je thuis laten bezorgen. Onze online pluktuin, heeft een ruime keuze aan prachtige, lang houdbare pioenrozen die je kunt bestellen en laten bezorgen. Je kunt ook informatie vinden over hoe je de bloemen moet verzorgen nadat ze zijn aangekomen. Wij versturen onze plukverse bloemen cadeaus met alle liefde naar je op voor een grote glimlach! 

Back to blog