Zonnebloemen kopen vers van de kweker? Bij ons gemakkelijk online te bestellen. Wij van Pluukz bezorgen bloemen met liefde!

De onschatbare voordelen van zonnebloemen kopen!

Zonnebloemen kopen maakt blij! 

Zonnebloemen bestellen kan tegenwoordig gemakkelijk online. Iedereen houdt van zonnebloemen! Het zijn de vriendelijkste bloemen, met hun grote lachende gezichten en fel gele bloemblaadjes die lijken te dansen in de wind. Hun vrolijke aanwezigheid maakt ze ook een perfecte aanwinst voor in huis. Ze zien er niet alleen goed uit, maar deze bloemen hebben ook veel praktische toepassingen. Naast het gebruik als snijbloem of in bloemstukken, kunnen ze ook gebruikt worden om honing of olie van te maken.

Inleiding: waarom zonnebloemen kopen?

Zonnebloemen zijn een van de populairste bloemen die als gewas worden geteeld. Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer een half miljoen ton zonnebloempitten geproduceerd, waarbij Amerika goed is voor bijna 90% van het totaal.

 Zonnebloemen en gezondheid

Zonnebloemen kunnen helpen bij stress en depressie Zonnebloemen worden verondersteld nuttig te zijn bij de behandeling van depressie, stress en angst. Dit komt door hun hoge gehalte aan fenolische verbindingen, waarvan bekend is dat ze helpen het risico op oxidatieve stress in het lichaam te verminderen. Oxidatieve stress wordt veroorzaakt door vrije radicalen, dus moeten we natuurlijk een mechanisme hebben dat dit kan voorkomen. Wanneer het boven het vereiste niveau stijgt, kan het cellulaire schade veroorzaken die kan leiden tot verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder kanker. Zonnebloempitten bevatten een hoog gehalte aan fenolische verbindingen die oxidatieve stress helpen voorkomen. Studies hebben aangetoond dat het eten van zonnebloempitten gunstig kunnen zijn bij het voorkomen van bepaalde ziekten. Ze kunnen worden gebruikt om olie, zeep en voedsel te maken.

Zonnebloemen hebben meer dan één nuttige functie

Zonnebloempitten hebben een hoog oliegehalte en kunnen worden gebruikt om olie te maken die zowel geschikt is om te koken als voor vele industriële toepassingen. Ze kunnen ook worden gebruikt om zeep te maken, vooral tegen het einde van het groeiseizoen wanneer het zaad gehalte laag genoeg is om ze geschikt te maken voor de zeepproductie.

Zonnebloem eten, kan dat?

Zonnebloemen kunnen ook worden geteeld als een eetbare plant, en ze zijn een goede bron van eiwitten. Ze kunnen gekookt of als tussendoortje worden gegeten, en ze kunnen worden geroosterd of tot meel worden vermalen. Zonnebloemen zijn geweldig voor de gezondheid van het huis. Buiten zijn ze geschikt voor de meeste gematigde streken. Binnenshuis zijn ze perfect voor op de vensterbank. Zonnebloemen zijn fantastisch om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Ze hebben het vermogen om chemicaliën op te vangen die in verband worden gebracht met een slechte luchtkwaliteit binnenshuis, zoals benzeen en formaldehyde. Ze kunnen ook koolmonoxide, stikstofdioxide en ozon uitfilteren. 


Zonnebloemen bestellen is goed voor de gezondheid bij jou in huis

Zonnebloemen zijn geweldig voor de gezondheid van je huis. Ze zijn de perfecte kamerplant voor lichte binnenruimtes en hebben naar verluidt veel voordelen voor de gezondheid. Niet alleen filteren ze van nature de lucht, maar volgens NASA weren ze ook van nature insecten af en zijn de zaden een geweldige bron van voedsel voor mens en dier.

Conclusie: de onschatbare voordelen van zonnebloemen kopen

Zonnebloemen zijn geweldig om veel verschillende redenen. Ze zijn onderhoudsarm en kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt. Ze zijn ook zeer betaalbaar en gemakkelijk te kweken. Bovendien zijn ze erg goed voor de gezondheid van het huis. Ze hebben de eigenschap om chemicaliën op te vangen die in verband worden gebracht met een slechte luchtkwaliteit binnenshuis, zoals benzeen en formaldehyde, en ze hebben de eigenschap om koolmonoxide, stikstofdioxide en ozon uit te filteren. Ze zijn ook perfect om op een vensterbank te laten groeien en hebben de eigenschap om insecten op natuurlijke wijze af te weren. Denk bij het kopen van zonnebloemen dus niet alleen aan hun esthetische voordelen. Deze bloemen hebben nog veel meer voordelen voor jou staat van zijn.

Terug naar blog