Bloemen tips. Zo geniet jij het langst van je bloemen!

Bloemen tips. Zo geniet jij het langst van je bloemen!

 Tulpen verzorgen

Het zo lang mogelijk geniet van tulpen begint bij het kopen van verse tulpen! Bij ons kun je dagelijks verse tulpen kopen. Doordat wij iedere dag alleen plukvers inkopen wat we verkopen hebben we nooit voorraad en geniet je keer op keer van de meest verse bloemen! Als je ergens ander tulpen koopt hier de beste tulpen tips:

 • let er op dat de tulpen vers zijn en deze nog niet bloeien
 • snij de tulpen tenminste 1 cm schuin af
 • zoek een vaas die ongeveer 40% van de totale lengte is van de bloem
 • pak een schone vaas en vul deze met ongeveer 5 cm water
 • voeg eventueel een schepje suiker toe. Dit heeft namelijk een antibacteriële functie waardoor je tulp beschermt worden tegen besmetting. 
 • let er op dat de tulpen veel water drinken dus voeg na 3 a 4 dagen opnieuw vers water toe
 • en als laatst geniet van je heerlijke bos tulpen!

Tulpen hangen slap, wat nu?

Help de tulpen hangen slap! Geen paniek in de meeste gevallen kan dit geen last. Zo los je het op. Snij de tulpen schuin af (minstens 1cm) spoel de vaas om zodat hij schoon is, vul hem met vers water en wacht geduldig een dag. Voila de tulpen kunnen weer vers water drinken en zullen zichzelf en jou weer opvrolijken!
Waarom de tulpen slap hangen? De tulp is een bloem die het langst zonder water kan. Soms worden ze getransporteerd zonder water. De tulpen kunnen hier goed tegen alleen als ze in de vaas komen te staan willen ze uiteraard lekker vers water. 

Moet je tulpen schuin afsnijden?

Bij vrijwel alle bloemen is de onderkant van de steel beschadigd of zit de steel zelfs dicht. Doordat de tulpen en bloemen worden afgesneden bij het oogsten ontstaat er een wondje onderaan de bloem. Dit wondje zorgt net als bij je zelf voor een korst. Hierdoor kunnen ze moeilijk water opnemen. Kijk zelf maar eens bij een vers aangekochte bos bloemen onderaan de stelen. Door de tulpen en andere bloemen bij de steel schuin af te snijden heb je weer een vers stuk steel waardoor hij veel beter kan drinken. 

Waarom snij je bloemen schuin af?

Door de bloemen schuin af te snijden heeft de steel een groter oppervlak om vers water te drinken. Let wel op want het wondje herstelt zich snel. Zet dus vrijwel direct na het afsnijden de tulpen en of bloemen op de juiste vaas met vers water. 

Rozen verzorgen zo doe je dat!

Ook de rozen houden ervan om onderaan de steel schuin af te worden gesneden zodat ze hiermee vers water kunnen drinken. En heel belangrijk verwijder de onderste bladeren van de rozen zodat er geen blad in het water hangt. Hierop zitten namelijk vaak bacteriën die het water vuil maken. Neem een schone vaas die 40% tot 60% van de lengte van de rozen heeft. Maak deze goed schoon voor je hem gebruikt. Vul hem met vers water en voeg eventueel een schepje suiker toe. Dit heeft een antibacteriële werking waardoor het water langer schoon blijft. Rozen in het water zetten zo doe je dat! 

Hoe verzorg ik pioenrozen?

Bij ons kun je heerlijke pioenrozen kopen. Wij halen deze plukverse bloemen van de teler worden dagelijks versgeplukt. Pioenrozen kunnen soms een beetje hulp gebruiken voordat ze hun mooie bloemen tonen. Ze zijn soms een beetje verlegen zeg maar… Doordat sommige pioenknoppen nog bedekt zijn met een suikerlaagje helpt het enorm om de knoppen af te spoelen met water. Zo verdwijnt de suiker laag en zullen ze binnen 1 a 2 dagen heerlijk open komen!
Verder gelden dezelfde tips bij de pioenrozen als bij andere bloemen. Oftewel:

 • snij de pioenrozen aan de onderkant schuin af 
 • verwijder de bladeren aan de onderzijde zodat alleen de steel in het water komt te staan
 • zoek een schone vaas van ongeveer 40% van de totale lengte van de pioenroos
 • voeg voor de 100 punten een schepje suiker toe tegen de bacteriën en hou hiermee het water langer vers 
 • ververs het water om de 3 dagen om zo lang mogelijk te genieten van de pioenrozen
 • en geniet van een prachtige hollandse bloem! 

Heb je bloemen tips die hier niet tussen staan? Of zoek je naar bloemen tips voor andere bloemen? Mail dan gerust naar support@pluukz.nl we helpen graag! 

 

 

Terug naar blog